Κροατία – Βέλγιο 0-0: «Χρυσή» ισοπαλία για τη «Χρβάτσκα», μοιραίος ο Λουκάκου

Ο Λουκάκου έχασε τα άχαστα στο β’ ημίχρονο, το Βέλγιο πήγε…σπίτι του και η Κροατία με τον βαθμό (0-0) πέρασε ως δεύτερη όμως και δεν αποκλείεται στην επόμενη φάση να συναντήσει την Ισπανία. 

Κροατία – Βέλγιο 0-0: «Χρυσή» ισοπαλία για τη «Χρβάτσκα», μοιραίος ο Λουκάκου

Η Κροατία πήρε την ισοπαλία (0-0) και βρίσκεται στους «16» του Μουντιάλ ενώ το Βέλγιο έμεινε εκτός, με τον Λουκάκου να μην μπορεί να σκοράρει και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Βέβαια η Κροατία πέρασε ως δεύτερη και δεν αποκλείεται να βρει απέναντί της στην επόμενη φάση την Ισπανία.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα η Κροατία, με τη σέντρα απείλησε με ωραίο σουτ του Πέρισιτς αλλά το Βέλγιο ήταν εκείνο που πατούσε καλύτερα και είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει με Καράσκο (δυο φορές), Μέρτενς (μία) με τον Ντε Μπρόινε να έχει κέφια και να μοιράζει ωραία το παιχνίδι.

Στο 15’ ο Τέιλορ είδε πέναλτι πάνω στον Κράμαριτς από τον Καράσκο, αλλά στη συνέχεια κλήθηκε, είδε τη φάση και πήρε πίσω το πέναλτι αφού καταλογίστηκε για εκατοστά οφ σάιντ ο Λόβρεν, ο οποίος νωρίτερα είχε συμμετοχή στη φάση.

Ύστερα από αυτή τη φάση, η Κροατία ήταν καλύτερη, πιο άνετη ενώ το Βέλγιο έχασε την σπιρτάδα των πρώτων λεπτών. Στις καθυστερήσεις ο Γιουράνοβιτς είχε την ευκαιρία για το 1-0, σε ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά καλό, με ρυθμό και φάσεις.

Η είσοδος του Λουκάκου με το ξεκίνημα του β’ μέρους, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Κροατίας. Ο δυναμικός φορ ήταν μέσα στις φάσεις αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει στο 49’ ενώ απάντησε η Κροατία με Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς και Μόντριτς με τον Κουρτουά να είναι εκεί που πρέπει και να κρατάει το μηδέν.

Στο 60’ χάθηκε η τεράστια διπλή ευκαιρία για το Βέλγιο. Ο Καράσκο αρχικά δεν μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, με τον Λουκάκου να παίρνει το «ριμπάουντ» στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. Δυο λεπτά μετά και πάλι ο Λουκάκου, αυτή τη φορά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η Κροατία με τη σειρά της, ήξερε πως της έφτανε και η ισοπαλία αλλά δεν έμεινε πίσω, έπαιξε την μπάλα της και είχε επίσης τις στιγμές της με τον Μόντριτς (68’).

Στα τελευταία λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις…έσπασαν καρδιές, αφού ένα γκολ του Βελγίου θα άλλαζε τα πάντα. Στο 87’ και πάλι ο Λουκάκου από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει ενώ και στο 90’ σε κενή εστία με την μπάλα να περνά από τον Λόβρεν, με το σώμα (!) έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς.

Στο 92’ πρόλαβε η άμυνα της Κροατίας και απομάκρυνε προ του Λουκάκου, ο οποίος ήταν ο μοιραίος της αναμέτρησης.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2' Μάγερ), Κράμαριτς (64' Πάσαλιτς), Λιβάγια (64' Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72' Τίλεμανς), Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87' Ε. Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ, Μέρτενς (46' Λουκάκου), Καράσκο (72' Ντοκού)