Πολωνία – Αργεντινή 0-2: Στους «16» η «αλμπισελέστε», ιστορική πρόκριση και για τους «αετούς»

Η Αργεντινή νίκησε 2-0 την Πολωνία και εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία. Στους «16» και οι «αετοί» και μάλιστα για πρώτη φορά μετά το 1986 και θα κοντραριστούν με τη Γαλλία.

Πολωνία – Αργεντινή 0-2: Στους «16» η «αλμπισελέστε», ιστορική πρόκριση και για τους «αετούς»

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια στη μάχη με την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «αλμπισελέστε» κέρδισε 2-0 τους «αετούς» στο «Στάδιο 974» της Ντόχα και με το τρίποντο αυτό τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ και πήρε την πρόκριση για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει πλέον την Αυστραλία.

Στους «16» όμως θα βρίσκεται και η Πολωνία και μάλιστα για πρώτη φορά μετά το 1986. Παρά την ήττα της κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με το Μεξικό, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων και πλέον θα κοντραριστεί με τη Γαλλία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αργεντινή κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν έφτασε στο γκολ που δικαιούνταν με βάση την εικόνα της στο παιχνίδι. Μόλις στο 11’ κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία της, αλλά από την επιθετική προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι ο Τσέζνι απέκρουσε, για να έρθει στο 29’ η διπλή χαμένη ευκαιρία με τους Άλβαρες, Ακούνια, πριν ο Πολωνός τερματοφύλακας διώξει εντυπωσιακά τη μπάλα και σε απευθείας κόρνερ του Ντι Μαρία (33’)!

Τι κι αν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Αργεντινής στο 38’ για μαρκάρισμα του Τσέσνι στον Μέσι, ο 32χρονος πορτιέρε της Γιουβέντους με νέα «μαγική» απόκρουση σταμάτησε τον αρχηγό της «αλμπισελέστε» από την άσπρη βούλα και κράτησε το μηδέν! Η Πολωνία δεν εμφανίστηκε απειλητική στο πρώτο μέρος. Τουλάχιστον όμως άντεξε στο «σφυροκόπημα» της Αργεντινής και διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως οι «αετοί» ήθελαν έστω τον πόντο στο ματς για να προκριθούν στους «16».

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο η Αργεντινή, το πέτυχε τελικά στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 46' ο Μολίνα τροφοδότησε τον ΜακΆλιστερ και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Τσέζνι για το 0-1, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις της «αλμπισελέστε». Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Πολωνία άρχισε να γίνεται πιο επιθετική στο παιχνίδι, ωστόσο η «αλμπισελέστε» ήταν αυτή που «φλέρταρε» με ένα δεύτερο γκολ.

Έτσι, φτάσαμε και στο 0-2 στο 67’, με τον Φερνάντες να βρίσκει έξοχα τον Άλβαρες και τον τελευταίο να εκτελεί τον Τσέζνι μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στα εναπομείναντα λεπτά, με την Πολωνία ανήμπορη να αντιδράσει και την Αργεντινή να χάνει ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα το 2-0 παρέμεινε ως το φινάλε.

Διαιτητής: Μάκελι (Ολλανδία) Θεατές: 44.089

ΠΟΛΩΝΙΑ: Τσέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι (73’ Γεντζέιτσικ), Κριχόβιακ (84’ Πιάτεκ), Μπιέλικ (63’ Σιμάνσκι), Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι (46’ Καμίνσκι), Σφιντέρσκι (46’ Σκούρας), Λεβαντόφσκι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (60’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες (79’ Πεσέλα), ΜακΆλιστερ (84’ Αλμάντα), Μέσι, Ντι Μαρία (59’ Παρέδες), Άλβαρες (79’ Λ. Μαρτίνες).