Τυνησία - Γαλλία 1-0: Πρωτιά οι «τρικολόρ», έσβησε το όνειρο των «αετών» (highlights)

Η Τυνησία κέρδισε (1-0) για πρώτη φορά τη Γαλλία σε τελική φάση Μουντιάλ, αλλά έμεινε τρίτη στον 4ο όμιλο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρώτοι τερμάτισαν οι πρωταθλητές Κόσμου παρά την ήττα και περιμένουν τον αντίπαλό τους στα νοκ-άουτ.

Τυνησία - Γαλλία 1-0: Πρωτιά οι «τρικολόρ», έσβησε το όνειρο των «αετών» (highlights)

Μάταια ήλπιζε η Τυνησία σε ένα «θαύμα» στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην πρωταθλήτρια Κόσμου, Γαλλία, για να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στους «16» του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αν και κέρδισε (1-0) τους «τρικολόρ» στο «Ετζουκέισον Σίτι» της Αλ Ραγιάν και μάλιστα για πρώτη της φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, η νίκη της Αυστραλίας επί της Δανίας (1-0) στο άλλο ματς του γκρουπ την έστειλε στην τρίτη θέση της κατάταξης με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αντίθετα, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν παρά την ήττα τερμάτισε στην πρώτη θέση και περιμένει πλέον τον επόμενο αντίπαλό της στα νοκ-άουτ.

Η Γαλλία έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» του θεσμού από τη 2η αγωνιστική προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο βασικό της σχήμα και παρέταξε μία ενδεκάδα με παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα ματς στον όμιλο. Η Τυνησία, που «καιγόταν» για τη νίκη και ήθελε παράλληλα ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, παρουσιάστηκε ανώτερη των πρωταθλητών Κόσμου στο πρώτο ημίχρονο.

Εκ του αποτελέσματος όμως δεν αξιοποίησε την υπεροχή της και τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Στο 8’ ακυρώθηκε γκολ του Γκαντρί ως οφ-σάιντ, ενώ στο 35’ από μακρινό σουτ του Καζρί ο Μανταντά απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ. Οι Γάλλοι από την άλλη, αντιμετώπισαν προβλήματα στην ανάπτυξη και η πρώτη τους καλή στιγμή καταγράφτηκε στο 25’ με το σουτ του Κομάν που κατέληξε άουτ.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην επανάληψη η Τυνησία πίεζε τη Γαλλία για το πολυπόθητο γκολ και στο 58’ τελικά δικαιώθηκε. Από την πάσα του Λαϊντουνί ο Καζρί βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε τον Μανταντά για το 1-0.

Ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, έριξε στο ματς τους Εμπαπέ, Γκριεζμάν και Ουσμάν Ντεμπελέ. Η Τυνησία κλείστηκε στα μετόπισθεν για να διασφαλίσει το υπέρ της σκορ και παρά τις προσπάθειες των Γάλλων να φτάσουν στην ισοφάριση (σ. στο 98’ ακυρώθηκε γκολ του Γκριεζμάν μέσω VAR) το 1-0 παρέμεινε ανέπαφο.

Διαιτητής: Κόνηκερ (Νέα Ζηλανδία). Θεατές: 43.627

ΤΥΝΗΣΙΑ: Nτάμεν, Γκαντρί, Μεριά, Ταϊμπί - Κεσχρίντα, Μααλουί, Σχιρί, Λαϊντουνί, Σλιμάνε (83’ Αμπντί), Μπεν Ρομντανί (74’ Σάαλελι), Καζρί (60’ Τζεμπαλί).

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Ντισασί, Βαράν (63’ Σαλιμπά), Κονατέ, Καμβινγκά, Τσουαμενί, Φοφανά (73’ Γκριεζμάν), Γκεντουζί (79’ Ο. Ντεμπελέ), Βερετού (63’ Ραμπιό), Κομάν (63’ Εμπαπέ), Μουανί.