Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία: Παλαιστίνιος οπαδός πήρε στις πλάτες του τον εγγονό του Τίτε

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας κάλεσε στην προπόνηση της Σελεσάο Παλαιστίνιο οπαδό, που βοήθησε την νύφη και τα εγγόνια του να μεταφερθούν από το γήπεδο μέχρι το μετρό, δίχως να ξέρει την συγγένεια τους με τον Τίτε.

Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία: Παλαιστίνιος οπαδός πήρε στις πλάτες του τον εγγονό του Τίτε

Μια ιδιαίτερη ιστορία εκτυλίχθηκε στους δρόμους του Κατάρ, με έναν τυχερό φίλαθλο να κερδίζει ένα "εισιτήριο" για την προπόνηση της εθνικής Βραζιλίας.

Ένας οπαδός από την Παλαιστίνη, ο οποίος βρέθηκε με την οικογένειά του στην Ντόχα και το «Lusail Stadium» για το παιχνίδι της Σελεσάο κόντρα στη Σερβία, προσφέρθηκε να βοηθήσει μια γυναίκα που δυσκολευόταν να βγει από το γήπεδο με τα δύο της παιδιά τα οποία είχαν αποκοιμηθεί στην αγκαλιά της.

Συγκεκριμένα, πήρε το μεγαλύτερο παιδί στους ώμους του και το μετέφερε μέχρι το μετρό, εξυπηρετώντας έτσι τη νύφη, Φερνάντα και τη σύζυγο Ροζμαρί, του 61χρονου τεχνικού, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως το παιδί που πήρε στις πλάτες του ήταν ο εγγονός του Τίτε!

Η τύχη, όμως, τον αντάμειψε για την ανιδιοτελή του πράξη. Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο Βραζιλιάνος coach, ο οποίος συγκινήθηκε από το περιστατικό που του αφηγήθηκαν οι άνθρωποί του και το βίντεο που διέρρευσε με τον φίλαθλο που είχε τυλιγμένη γύρω του τη σημαία της Παλαιστίνης, καλώντας αυτόν και την οικογένειά του στην προπόνηση της ομάδας και μάλιστα ανήμερα της διεθνούς Ημέρας αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους της Παλαιστίνης, που συμπίπτει με την επέτειο από την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών για τον διαχωρισμό του κράτους της Παλαιστίνης από το Ισραήλ το 1947.

«Ο αθλητισμός προσφέρει τρομερά νοήματα, ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Η οικογένειά μου γύριζε από το παιχνίδι και ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουν ακόμα και μέχρι το μετρό. Έχω δύο βαριά εγγόνια. Εντάξει, να σηκώσεις τον έναν, αλλά ο Λούκα είναι πολύ βαρύς. Τελικά, ένας Άραβας ήθελε να βοηθήσει, ζήτησε να βοηθήσει και κουβάλησε τον εγγονό μου στην πλάτη του για λίγο. Υπάρχει μια πολύ πολύ όμορφη φωτογραφία από αυτή τη στιγμή.

Θα ήθελα να τον συναντήσω, γιατί έδειξε μια τρομερή αίσθηση αλληλεγγύης που αντανακλά και το ποδόσφαιρο. Φυσικά και θέλω να κερδίζω, αλλά υπάρχουν πράγματα περισσότερο σημαντικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τίτε και έκανε την υπόσχεσή του πράξη.