Μουντιάλ 2022 - Λιονέλ Σκαλόνι: «Δεν είδαμε κάποια ομάδα ανώτερη από τις άλλες»

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής στη συνέντευξη τύπου, ενόψει του αυριανού "τελικού" ενάντια στην Πολωνία, αναφέρθηκε στο πλάνο που θα ακολουθήσει και στην πρόκριση της Βραζιλίας, ενώ επαίνεσε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μουντιάλ 2022 - Λιονέλ Σκαλόνι: «Δεν είδαμε κάποια ομάδα ανώτερη από τις άλλες»

Ο Λιονέλ Σκαλόνι μίλησε στην συνέντευξη τύπου για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στον αυριανό αγώνα της Αργεντινής με την Πολωνία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο που προσέγγισε τον προηγούμενο αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο το Μεξικό.

«Στο παιχνίδι με το Μεξικό καταλήξαμε να αμυνόμαστε με πέντε, ενώ ξεκινήσαμε όπως πάντα. Θα ξεκινήσουμε με τον ίδιο τρόπο απέναντι στην Πολωνία και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα δούμε τι απόφαση θα πάρουμε. Θα μπορούσα να ξεκινήσω με την ίδια ομάδα. Η Πολωνία έχει δυνατούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι, είναι γρήγοροι και έχουν τεχνική. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή

Αν δεν παίξει ο Ντιμπάλα, είναι λόγω τεχνικής απόφασης. Η Αργεντινή νίκησε, θέλει να παίξει όπως όλοι οι συμπαίκτες του. Ο τρόπος παιχνιδιού και το σύστημα παιχνιδιού είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο τρόπος παιχνιδιού με το σύστημα δεν συμβαδίζει. Ας σχεδιάσουμε το παιχνίδι με βάση αυτό που χρειάζεται η ομάδα.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Βραζιλία που κατάφερε να προκριθεί, μόλις κιόλας από την δεύτερη αγωνιστική, στην δυσκολία που είχε εξαρχής ο όμιλος της Αργεντινής, αλλά και στο γεγονός ότι καμία ομάδα δεν μοιάζει ως το "απόλυτο φαβορί".

«Υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί, οι υπόλοιπες θα προσπαθήσουν την τελευταία αγωνιστική. Πάντα έλεγα ότι είναι ένας δύσκολος όμιλος και δεν άλλαξε τίποτα. Ξέραμε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Ερχόμαστε με μια σημαντική ψυχική τόνωση που θα μας βοηθήσει. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με τη Ρωσία, είναι διαφορετικά.

Είμαι ικανοποιημένος που η Βραζιλία πέρασε, είμαι ο πρώτος οπαδός του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, έχω φίλους στη Βραζιλία. Παίζουν καλά και τους συγχαίρω γι' αυτό. Δεν είδαμε, πάντως, κάποια ομάδα ανώτερη από τις άλλες. Το έδειξε η Ισπανία με την Κόστα Ρίκα, αλλά τη δεύτερη φορά με τη Γερμανία ήταν διαφορετικά. Πρέπει να έχεις και τύχη, γιατί τη χρειάζεσαι. Ο πρωταθλητής δεν είναι πάντα ο καλύτερος ή αυτός που σημείωσε τα περισσότερα γκολ.»

Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής μίλησε για την ποιότητα της εθνικής Πολωνίας, τον τρόπο που ενδέχεται να προσεγγίσει το μεταξύ τους παιχνίδι και την ποιότητα του Λεβαντόφσκι.

«Η Πολωνία έχει ένδεκα πολύ καλούς παίκτες. Όταν αντιμετωπίζουν την Αργεντινή, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, για να μην πω 100%, ο αντίπαλος παίζει με διαφορετικό τρόπο. Θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι μας. Εμείς πάντα πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που πρόκειται να παίξουμε. Είναι η φιλοσοφία μου, ό,τι έγινε, έγινε. Διαγράφουμε το παρελθόν και ξεκινάμε από το... μηδέν. Πέρα από το ότι είναι Μουντιάλ και ότι μπορούμε να πάμε στους "16", είναι το πιο σημαντικό.

Ο Λεβαντόφσκι είναι σπουδαίος παίκτης και είναι χαρά να τον βλέπω από κοντά, όπως κάθε οπαδός. Η ερώτηση είναι λίγο δύσκολη για το αν έχει το επίπεδο του Λιονέλ Μέσι. Πρέπει να τον απολαύσετε, οι συγκρίσεις είναι περιττές.»