Φλικ για Φίλκρουγκ: «Έχει καρδιά – και έδειξε πως βάζεις γκολ»

Ο Χάνσι Φλικ επαίνεσε τον νεοφερμένο Νίκλας Φίλκρουγκ μετά το γκολ που πέτυχε και έσωσε την ισοπαλία 1-1 εναντίον της Ισπανίας ενισχύοντας τις ελπίδες της Γερμανίας να αποφύγει άλλη μια πρόωρη έξοδο από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φλικ για Φίλκρουγκ: «Έχει καρδιά – και έδειξε πως βάζεις γκολ»

Το γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 62ο λεπτό είχε βάλει την Γερμανία - που αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων το 2018 - σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική από την Ιαπωνία, αλλά ο αναπληρωματικός Φίλκρουγκ πέτυχε την ισοφάριση στο 83ο λεπτό που κάνει την εικόνα.

Εάν η Γερμανία κερδίσει την Κόστα Ρίκα την Πέμπτη και η Ιαπωνία χάσει από την Ισπανία, η Γερμανία θα προκριθεί αυτόματα — αλλά άλλα σενάρια σημαίνουν ότι η διαφορά τερμάτων θα μπορούσε να έρθει στο παιχνίδι.

Ο Φίλκρουγκ έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών μόλις τις παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σημειώνοντας το νικητήριο γκολ εναντίον του Ομάν, και ο Φλικ ήταν ενθουσιασμένος με την επίδραση του 29χρονου επιθετικού της Βέρντερ Βρέμης.

«Είμαι χαρούμενος που έδειξε την αποφασιστικότητά του και έδειξε πώς να πετυχαίνεις γκολ», είπε ο Φλικ για τον παίκτη που ταξίδεψε στο Κατάρ ως ο Γερμανός πρώτος σκόρερ της Bundesliga με 10 γκολ σε 14 αγώνες, καθώς και δύο ασίστ.

«Έδωσε πολλά στην ομάδα. όχι μόνο το γκολ αλλά είναι υπέροχο παιδί. Έχει την καρδιά του στη σωστή θέση και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε».