Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Ο Κασεμίρο έστειλε τη «σελεσάο» στους «16» (highlights)

Η Βραζιλία με γκολ του Κασεμίρο στο 83’ πέρασε το «εμπόδιο» της Ελβετίας (1-0) και με τη δεύτερή της νίκη στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης.

Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Ο Κασεμίρο έστειλε τη «σελεσάο» στους «16» (highlights)

Μία θέση στους «16» του Μουντιάλ εξασφάλισε η Βραζιλία. Η «σελεσάο» μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου κόντρα στη Σερβία (2-0), κέρδισε 1-0 την Ελβετία στο «Στάδιο 974» της Ντόχα για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ και με το «2 στα 2» πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

«Χρυσός» σκόρερ της εθνικής ήταν ο Κασεμίρο, που βρήκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στο 83’ και της χάρισε το τρίποντο. Αντίθετα, η Ελβετία υπέστη την παρθενική της ήττα στον όμιλο και πλέον ετοιμάζεται για «τελικό» την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σερβία (2/12) με έπαθλο το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16».

Η Βραζιλία, που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ, προσπαθούσε στο πρώτο ημίχρονο είτε με κάθετες, είτε με βαθιές μπαλιές να σπάσει την ελβετική άμυνα για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Εκ του αποτελέσματος όμως, έβλεπε την αντίπαλό της να κλείνει σωστά τους χώρους προς την εστία της.

Στο 27’ καταγράφτηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, την οποία βέβαια δεν αξιοποίησε η «σελεσάο» για να ανοίξει το σκορ. Από σέντρα του Ραφίνια ο Βινίσιους βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή και από το σουτ του τελευταίου ο τερματοφύλακας Ζόμερ έπεσε στη γωνία του και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους ήταν και η πτώση της τάσης του ρεύματος, με τα φώτα να σβήνουν στο γήπεδο για λίγα δευτερόλεπτα πριν αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Στην επανάληψη η Ελβετία ανέβασε την απόδοσή της και στο 53’ λίγο έλειψε να προηγηθεί, αλλά από γύρισμα του Βίντμερ ο Σίλβα πρόλαβε και απομάκρυνε, για να έρθει η «απάντηση» της Βραζιλίας στο 57’, όταν από σέντρα του Βινίσιους ο Ριτσάρλισον δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64’ δεν μέτρησε γκολ του Βινίσιους μέσω VAR ως οφ-σάιντ, αλλά τη λύση τελικά για τη «σελεσάο» έδωσε στο 83’ ο Κασεμίρο, που με σουτ στην κίνηση από πάσα του Ροντρίγκο έγραψε το 1-0 και λύτρωσε τη Βραζιλία, στέλνοντάς την στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ως το φινάλε η ομάδα του Τίτε είχε ευκαιρίες για να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, αλλά το 1-0 παρέμεινε ανέπαφο, με τη Βραζιλία να πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη και να γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία που φτάνει τα 17 ματς αήττητη σε παιχνίδια στον όμιλο.

Διαιτητής: Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ) Θεατές: 43.649

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86’ Τέλες), Πακετά (46’ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58’ Μ. Γκιμαράες), Ραφίνια (73’ Άντονι), Βινίσιους, Ριτσάρλισον (73’ Γ. Ζεσούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (86’ Φ. Φρέι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76’ Έμπισερ), Βάργκας (59’ Φερνάντες), Ρίντερ (59’ Στέφεν), Εμπολό (76’ Σεφέροβιτς).