Μουντιάλ Κατάρ, Λουίς Ενρίκε: «Θέλω να παίξει σε άλλο ένα Μουντιάλ ο Μπούσκετς»

Ο Λουίς Ενρίκε αποθέωσε τόσο τις... παλιοσειρές του καθώς και την νέα γενιά της Ισπανίας μετά την ισοπαλία 1-1 με την Γερμανία - και παραδέχτηκε ότι ήθελε να πείσει τον βετεράνο μέσο Σέρχιο Μπούσκετς να παίξει και στο επόμενο Μουντιάλ.

Μουντιάλ Κατάρ, Λουίς Ενρίκε: «Θέλω να παίξει σε άλλο ένα Μουντιάλ ο Μπούσκετς»

Η Ισπανία έμεινε στο 1-1 με την Γερμανία αλλά χρειάζεται μόνο μια ισοπαλία στον τελευταίο αγώνα των ομίλων με την Ιαπωνία για να προκριθεί ενώ μια ενδεχόμενη νίκη θα την στείλει στον νοκ άουτ γύρο στην πρώτη θέση.

Οι νεαροί Γκάβι και Πέδρι έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή του Κατάρ, αλλά ο Λουίς Ενρίκε εξήρε την συμβολή του 30χρονου σκόρερ Άλβαρο Μοράτα, καθώς και του 33χρονου Ζόρντι Άλμπα και του 34χρονου Σέρχιο Μπούτσκετς.

Ο προπονητής της Ισπανίας είπε: «Λέμε ότι η πίεση είναι προνόμιο και θέλουμε οι νέοι μας παίκτες να παίζουν όπως κάνουν με τους συλλόγους τους.

Λέω ότι και οι 26 παίκτες μου είναι πρότυπα, υποδειγματικοί και όλοι αξίζουν να παίξουν. Η δυσκολία για μένα είναι ποιον να επιλέξω.

Ο Αλβάρο σε εξαιρετική φόρμα. είχε κάποια σωματικά προβλήματα, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να περιμένει να έρθει. Γνωρίζουμε ότι συνεισφέρει τόσο πολύ στην ομάδα, αυτός είναι ο στόχος μας ως ομάδα.

Ο Τζόρντι Άλμπα είναι κορυφαίος παίκτης, όπως και ο Μπούσκετς. Μερικοί άνθρωποι κουράζονται με τους μεγαλύτερους παίκτες, αλλά αυτοί οι τύποι εξακολουθούν να είναι καταπληκτικοί. Δεν φέρνω αυτούς τους τύπους εδώ για να διασκεδάσουν.

Ο Τζόρντι είναι ο καλύτερος ακραίος μπακ στο τελευταίο τρίτο και εξακολουθεί να αμύνεται τόσο καλά. Ο κόσμος προσπαθούσε να αποσύρει τον Μπουσκέτς εδώ και χρόνια, αλλά θέλω να τον πείσω να παίξει άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο!».

Ενώ το αποτέλεσμα της Ισπανίας κόντρα στην Ιαπωνία θα έχει και αλλού αντίκτυπο σε έναν στενό όμιλο, ο Λουίς Ενρίκε επέμεινε ότι οι παίκτες του θα επικεντρωθούν μόνο στην αποστολή τους και θα παίξουν για να κερδίσουν.

«Υπήρχε ένα περίεργο συναίσθημα στα αποδυτήρια γιατί είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τη Γερμανία και το αφήσαμε να μας γλιστρήσει από τα χέρια και αυτό ήταν κρίμα», είπε ο Λουίς Ενρίκε στην συνέντευξη Τύπου.

«Αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι είμαστε στην κορυφή και πρέπει να παραμείνουμε θετικοί.

Μια ισοπαλία κόντρα στην Ιαπωνία την Πέμπτη πιθανότατα θα μας οδηγούσε στα νοκ-άουτ, αλλά δεν θα κάνουμε εικασίες. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα πάμε για την νίκη για να εξασφαλίσουμε την κορυφή στη βαθμολογία του ομίλου.

Αν θέλουμε να παίξουμε επτά παιχνίδια (μέχρι τον τελικό) πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ερωτηθείς αν είχε κάποια συμβουλή για την ομάδα του Χάνσι Φλικ, που θα προκριθεί αν κερδίσει την Κόστα Ρίκα και η Ισπανία νικήσει, πρόσθεσε: «Η Γερμανία δεν πρέπει να σκέφτεται το παιχνίδι μας, πρέπει πρώτα να επικεντρωθεί στην Κόστα Ρίκα γιατί είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κάθε αντίπαλος έχει τη δική του ποιότητα».