Μουντιάλ 2022 - Κεϊρόζ: «Να φέρουμε χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους για 90'»

Ο προπονητής της εθνικής του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ σε δηλώσεις του ενόψει του αυριανού αγώνα με τις ΗΠΑ, εξέφρασε την ελπίδα του, το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο να έχει λιγότερο πολιτική και περισσότερο ποδόσφαιρο.

Μουντιάλ 2022 - Κεϊρόζ: «Να φέρουμε χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους για 90'»

Η συνέντευξη Τύπου της εθνικής του Ιράν, ενόψει του αυριανού (29/11) αγώνα με τις ΗΠΑ, ήταν κάθε άλλο παρά μια συνηθισμένη συνέντευξη ποδοσφαίρου.

Ο Κάρλος Κεϊρόζ κλήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση της εθνικής σημαίας του Ιράν από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς το έμβλημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα διαμαρτυρίας.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω αγώνες με αυτά τα ψυχικά παιχνίδια. Αυτές οι... εκδηλώσεις γύρω από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ελπίζω να είναι ένα μάθημα για όλους μας στο μέλλον και μαθαίνουμε ότι η αποστολή μας είναι εδώ να δημιουργήσουμε ψυχαγωγία και για 90 λεπτά να κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους», δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Ο Κεϊρόζ είπε ότι υπάρχει τρόπος, χρόνος και μέρος για να χρησιμοποιηθεί το ποδόσφαιρο προκειμένου να έχει αντίκτυπο στον κόσμο και χειροκροτήθηκε από τους δημοσιογράφους όταν μίλησε για μαγικές στιγμές, από μια απλή χειρονομία όπως το να δίνεις ποδόσφαιρο σε φτωχά παιδιά στην Αφρική.

«Έχουμε αλληλεγγύη με ανθρωπιστικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο», είπε.

«Μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμό, παιδιά που πεθαίνουν στα σχολεία με πυροβολισμούς, έχουμε αλληλεγγύη με όλες αυτές τις αιτίες. Αλλά εδώ η αποστολή μας είναι να φέρουμε χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους για 90 λεπτά.»