Μουντιάλ 2022- Αυτοκριτική από Τίτε για τους τραυματισμούς των Νέιμαρ και Ντανίλο

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας, Τίτε, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που δεν έβγαλε νωρίτερα τους, τραυματίες, Νέιμαρ και Ντανίλο κόντρα στην Σερβία, αλλά υπογράμμισε ότι κι οι δύο θα ξαναγωνιστούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος Μουντιάλ του Κατάρ.

Μουντιάλ 2022- Αυτοκριτική από Τίτε για τους τραυματισμούς των Νέιμαρ και Ντανίλο

Σε ένα προπονητικό «mea culpa» προέβη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Τίτε, αναφορικά με τους τραυματισμούς των Νέιμαρ (αστράγαλος) και Ντανίλο (πλευρά).

Ο Βραζιλιάνος εκλέκτορας παραδέχθηκε πως έπρεπε να καταλάβει νωρίτερα πως είχαν πρόβλημα τραυματισμού στο ματς με την Σερβία για να τους αλλάξει και τότε ίσως το πρόβλημα να ήταν μικρότερο και να μην έχαναν τα υπόλοιπα ματς του 7ου ομίλου.

Εξάλλου ενόψει του αγώνα της Δευτέρας (28/11, 18:00, ANT1) απέναντι στην Ελβετία είπε ότι έχει βρει τους αντικαταστάτες τους, ενώ τόνισε ότι αμφότεροι θ' αγωνιστούν ξανά ση διοργάνωση εφόσον η «σελεσάο» πετύχει την πρόκριση της.

«Δεν είμαι γιατρός αλλά πιστεύω ότι τόσο ο Νεϊμάρ όσο και ο Ντανίλο θα ξαναπαίξουν στο Μουντιάλ. Έχω επιλέξει ήδη τους αντικαταστάτες τους αλλά δεν σας τους λέω.

Δεν κατάλαβα πως είχε πρόβλημα ο Νεϊμάρ και όταν το αντιλήφθηκα, τον έκανα αλλαγή αλλά έκανα λάθος. Είχε ήδη χτυπήσει όταν συμμετείχε στη φάση του πρώτου γκολ.

Έπρεπε να τον είχαν κάνει αλλαγή νωρίτερα. Έκανα λάθος επίσης και με τον Ντανίλο, έπρεπε να τον είχα αντικαταστήσει», τόνισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός, για να προσθέσει για το ματς της πρεμιέρας, κάνοντας μια γενικότερη θεώρηση:

«Πάνω στον Νεϊμάρ, στο ματς με την Σερβία, έγιναν πολλά φάουλ. Θα πρέπει να προστατεύουμε τους μεγάλους παίκτες, εάν θέλουμε το θέαμα.

Το φάουλ για το οποίο γίνεται λόγος, του Μιλένκοβιτς, δεν έγινε με πρόθεση, ο παίκτης δεν ήθελε να κάνει κακό στον Νεϊμάρ. Ίσως όμως να έπαιξε ρόλο ένα δυνατό φάουλ που είχε γίνει λίγο νωρίτερα στον Νεϊμάρ».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ στη χώρα της σάμπα, ο Ροντρίγκο είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση του Νεϊμάρ στο αρχικό σχήμα της Βραζιλίας για τον αγώνα με τους Ελβετούς, ενώ ένας εκ των Μιλιτάο ή Ντάνι Άλβες προαλείφεται για τη θέση του τραυματία Ντανίλο.