Μουντιάλ 2022: Ιράν και Κεϊρόζ ζητούν την παραίτηση του Κλίνσμαν από τη FIFA

Οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλίνσμαν εναντίον της Εθνικής Ιράν είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κάρλος Κεϊρόζ.

Μουντιάλ 2022: Ιράν και Κεϊρόζ ζητούν την παραίτηση του Κλίνσμαν από τη FIFA

Ο Κάρλος Κεϊρόζ και η ιρανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου απάντησε στις δηλώσεις του Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος για τη νίκη του Ιράν επί της Ουαλίας είχε πει τα εξής: «Δεν είναι τυχαίο. Είναι επίτηδες. Είναι μέρος της κουλτούρας τους, έτσι παίζουν. Δουλεύουν τον διαιτητή, τον επόπτη και τον 4ο διαιτητή. Σε κάνουν να χάσεις τη συγκέντρωσή σου».

Ποια ήταν η απάντηση του ομοσπονδιακού τεχνικού του Ιράν; Ιδού: «Αυτές οι παρατηρήσεις για τον ιρανικό πολιτισμό, την εθνική ομάδα και τους παίκτες μου, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο», είπε ο Κεϊρόζ.

Στη συνέχεια απάντησε και η ομοσπονδία αναφέροντας τα εξής: «Ταυτόχρονα με διάφορες ατυχείς σκέψεις σχετικά με την Εθνική ομάδα του Ιράν και την προπονητική της, ο κ. Κλίνσμαν εξέδωσε κρίσεις για τον ιρανικό πολιτισμό. Η Ιρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσει διευκρινίσεις από τη FIFA και ζήτησε την συγγνώμη και την παραίτηση του κ. Κλίνσμαν από την ομάδα τεχνικής μελέτης της FIFA».

Επίσης, η ομοσπονδία του Ιράν κάλεσε τον Κλίνσμαν έτσι ώστε να επισκεφθεί το προπονητικό της κέντρο έτσι ώστε «να κάνει μία μια ανάγνωση της αρχαίας περσικής Ιστορίας και των αξιών του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού».

Η Ομοσπονδία του Ιράν ζητάει επισήμως την παραίτηση του Κλίνσμαν από μέλος της ομάδας τεχνικής μελέτης της FIFA.