Μουντιάλ Κατάρ: Ο... θησαυρός της Αφρικής που τον χαίρονται οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο

Οι Αφρικανικές ομάδες μετρούν μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ του Κατάρ, όμως πολλοί από τους πρωταγωνιστές των άλλων χωρών έχουν καταγωγή από την Αφρική. 

Μουντιάλ Κατάρ: Ο... θησαυρός της Αφρικής που τον χαίρονται οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο

Η Σενεγάλη είναι η μοναδική ομάδα από την Αφρική που έχει καταφέρει να νικήσει μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μάλιστα, στην πρώτη αγωνιστική οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες της Αφρικής απέτυχαν να σκοράρουν. Μόνο η Γκάνα τα κατάφερε, μάλιστα δύο φορές, εναντίον της Πορτογαλίας.

Την ίδια ώρα, την παράσταση κλέβουν παίκτες όπως ο Εμπαπέ, ο Γκάκπο, ή ο Σάκα. Μόνο που οι συγκεκριμένοι, και ακόμη περισσότεροι παίκτες κατάγονται από την Αφρική.

Συγκεκριμένα, ο Γκάκπο της Ολλανδίας, έχει πατέρα από το Τόγκο. Ο Μπουκάγιο Σάκα της Αγγλίας, που σκόραρε δύο φορές, έχει Νιγηριανούς γονείς. Ο Τίμοθι Γουίε που εντυπωσιάζει με τις ΗΠΑ τυγχάνει να είναι γιος του προέδρου της Λιβερίας, Τζορτζ.

O ένας και μοναδικός Kίλιαν Εμπαπέ της πρωταθλήτριας κόσμου Γαλλίας είναι γόνος Καμερουνέζου πατέρα και Αλγερινής μητέρας. Ο Μίτσι Μπατσουαγί, ο οποίος λύτρωσε το Βέλγιο στην πρεμιέρα, έχει Κογκολέζους γονείς.

Η λίστα δεν σταματά εκεί όμως, καθώς ο Μπρέελ Εμπολό της Ελβετίας, έχει Καμερουνέζους γονείς, ενώ μάλιστα σκόραρε κατά της χώρας καταγωγής του. Παράλληλα, και ο Μουντάρι του Κατάρ, που σημείωσε το πρώτο γκολ της χώρας του Κόλπου στην ιστορία της σε Μουντιάλ, έχει γεννηθεί στην Γκάνα.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως από τους 16 παίκτες που αγωνίστηκαν στο πρώτο ματς της Γερμανίας με την Ιαπωνία, οι 4 είναι παιδιά Αφρικανών. Συγκεκριμένα, οι Ρούντιγκερ με μητέρα από την Σιέρα Λεόνε, Γκνάμπρι από την Ακτή Ελεφαντοστού, Μουσιάλα από την Νιγηρία και Μουκόκο από το Καμερούν.