Μουντιάλ 2022, Βόρεια Κορέα: Μποϊκοτάρει τους αγώνες τριών χωρών

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Βόρειας Κορέας -η οποία μεταδίδει το Μουντιάλ 2022 χωρίς να έχει αγοράσει τα επίσημα δικαιώματα- αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τους αγώνες στους οποίους συμμετέχουν οι πολιτικοί τους ανταγωνιστές.

Μουντιάλ 2022, Βόρεια Κορέα: Μποϊκοτάρει τους αγώνες τριών χωρών

Η Βόρειος Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εχθρικές σχέσεις με την γειτονική της χώρα, την Νότια Κορέα, ενώ συνεχίζει να διατηρεί τεταμένες σχέσεις στην παγκόσμια σκηνή με χώρες όπως η είναι η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, όπως μεταδίδει το KBS World TV, τα δίκτυα της Βόρειας Κορέας δεν θα προβάλουν αγώνες στους οποίους συμμετέχουν οι τρεις παραπάνω χώρες, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Θυμίζουμε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διοργανώσει κάποιο μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός στο μέλλον η Βόρεια Κορέα: «Η FIFA είναι ένας παγκόσμιος ποδοσφαιρικός οργανισμός. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όχι πολιτικοί, και θέλουμε να ενώσουμε τους ανθρώπους», είπε.

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πρόσθεσε:«Στην πραγματικότητα πήγα στη Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια για να ρωτήσω τους Βορειοκορεάτες αν ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν μέρος ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Νότια Κορέα. «Λοιπόν, δεν είχα επιτυχία, προφανώς, αλλά θα πήγαινα άλλες 100 φορές αν βοηθούσε. Μόνο η δέσμευση μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή. Είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός και θέλουμε να παραμείνουμε ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο».