Σάουθγκεϊτ: «Είμαστε σε δυνατή θέση στη μάχη της πρόκρισης»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μίλησε για το 0-0 της Αγγλίας με τις ΗΠΑ και τόνισε πως η ομάδα του έχει κάνει τη σημαντικότερη δουλειά.

Σάουθγκεϊτ: «Είμαστε σε δυνατή θέση στη μάχη της πρόκρισης»

Η Αγγλία δεν έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, αφού έμεινε στο 0-0 με τις ΗΠΑ και η εικόνα της περισσότερο προκάλεσε προβληματισμό. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μίλησε για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως η ομάδα του έχει κάνει τη σημαντικότερη δουλειά με τους τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς.

«Έγινε ένα παιχνίδι όπως ακριβώς περίμενα. Οι ΗΠΑ είναι καλός αντίπαλος, πολύ αθλητικός. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο μετά από μία τόσο υψηλού επιπέδου εμφάνιση να το επαναλάβουμε, οπότε είμαι χαρούμενος για το πώς διαχειρίστηκαν οι παίκτες το ματς.

Θα μπορούσαμε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να είχαμε μεγαλύτερη ποιότητα, όμως δείξαμε ότι είμαστε ανθεκτικοί απέναντι σε αντιπάλους που μας ασκούν πίεση.

Ελέγξαμε καλά το παιχνίδι από πίσω αλλά δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε μία καθαρή ευκαιρία», ανέφερε ο τεχνικός της Αγγλίας.

Συνεχίζοντας ο Σάουθγκεϊτ είπε: «Έτσι είναι τα ποδοσφαιρικά τουρνουά, δεν πρόκειται να συνεχίσουμε χωρίς να έχουμε και τέτοιες βραδιές, όπου θα χρειαστείς να δείξεις πως διαθέτεις και διαφορετικές αρετές για να πάρεις αποτέλεσμα.

Απέναντι στην Ουαλία θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Ο ένας βαθμός απόψε μας δίνει ασημένιο μετάλλιο. Είμαστε σε πολύ δυνατή θέση στη μάχη της πρόκρισης. Με νίκη στο τελευταίο ματς παίρνουμε και την πρώτη θέση στον όμιλο».