Κατάρ-Σενεγάλη 1-3: Σε τροχιά πρόκρισης οι Αφρικανοί, στο καναβάτσο οι διοργανωτές (Highlights)

Ήθελε το Κατάρ αλλά δεν μπορούσε! Η ανώτερη Σενεγάλη επικράτησε με 3-1 των διοργανωτών για την δεύτερη «στροφή» των ομίλων του Μουντιάλ και «βλέπει πρόκριση». 

Κατάρ-Σενεγάλη 1-3: Σε τροχιά πρόκρισης οι Αφρικανοί, στο καναβάτσο οι διοργανωτές (Highlights)

Αποφασισμένοι να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με την πρεμιέρα ήταν οι παίκτες του Κατάρ, οι οποίοι πάλεψαν απέναντι στην Σενεγάλη, γνώρισαν όμως την ήττα με 3-1 και πιθανότατα μένουν εκτός συνέχειας στο Μουντιάλ.

Η ομάδα του Αλιού Σισέ ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν το ημίχρονο με τον Μπουλαγιέ Ντιά (41’) ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας των Καταριανών.

Οι Αφρικανοί μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος και ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 48’ με τον Φαμαρά Ντιεντιου να αξιοποιεί την ασίστ του Ισμαϊλ Τζέικομπς.

Στο δεύτερο μέρος το Κατάρ ήταν αρκετά βελτιωμένο, είχε τις στιγμές του και κατόρθωσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 78’ με δυνατή κεφαλιά του Μουντάρι που είχε περάσει τέσσερα λεπτά νωρίτερα στο ματς. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Κατάρ στην ιστορία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εν τέλει η Σενεγάλη «κλείδωσε» το τρίποντο με τον Μπαμπά στο 84’.

Την δεύτερη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε ο Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 78’.

Έτσι η Σενεγάλη μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης αντιμετωπίζοντας την τελευταία αγωνιστική τον Ισημερινό (29/11, 17:00), ενώ για να μείνει ζωνταντό το Κατάρ στην μάχη της πρόκρισης χρειάζεται νίκη του Ισημερινού απέναντι στην Ολλανδία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, στις 18:00 (ΑΝΤ1).

Ενδεκάδες:

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσες): Μεσάλ, Πέδρο, Μοχαμάντ, Χασάν, Αμίν, Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλχάιντος, Αλί, Κούκι, Ασίμ

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Μεντί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σαμπαλί, Ν.Μεντί, Γκεγιέ, Ντιατά, Σαρ, Ντία, Ντιεντχιού

Η βαθμολογία του πρώτου Ομίλου:

  1. Ολλανδία 3β. (2-0)
  2. Ισημερινός 3β. (2-0)
  3. Σενεγάλη 3β. (3-3)
  4. Κατάρ 0 (1-5)