Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ο Εμπολό…ξέρει από «λιοντάρια»

Με ένα γκολ του γεννημένου στο Καμερούν, Μπριλ Εμπολό στο 48', η Ελβετία επικράτησε 1-0 του Καμερούν, στην αυλαία του έβδομου ομίλου. Δεν πανηγύρισε ο 25χρονος φορ

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ο Εμπολό…ξέρει από «λιοντάρια»

Η Ελβετία επικράτησε του Καμερούν 1-0 με τέρμα του 25χρονου επιθετικού της Μονακό, Μπριλ Εμπολό, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, αφού έχει γεννηθεί στο Καμερούν.

Εκεί έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, προτού μετακομίσει αρχικά στη Γαλλία και εν συνέχεια στην Ελβετία. Το 2014 πήρε την Ελβετική υπηκοότητα και λίγους μήνες μετά έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα και σήμερα (24/11) την οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη στο Κατάρ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Καμερούν είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Κυρίως από τα άκρα και αριστερά, το Καμερούν δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των Ελβετών και έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, ωστόσο δεν σκόραρε.

Στο 10’ οι Μπεούμο, Εκαμπί δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ζόμερ ενώ τέσσερα λεπτά ήταν η σειρά του Τσούπο-Μότινγκ, να απειλήσει.

Η Ελβετία μπορεί να είχε την μπάλα στα πόδια της αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει και στο 35’ το Καμερούν βρέθηκε φάτσα με το 0-1 αλλά ο Βίντμερ πρόλαβε με υπέροχο τάκλιν τον Εκαμπί, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Πάντως το ημίχρονο…έκλεισε με τον Ακάνζι να έχει κεφαλιά άουτ μετά το κόρνερ του Σακίρι. Με ευκαιρία για την Ελβετία τελείωσε το πρώτο μέρος, με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο.

Οι Ελβετοί κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα από αριστερά στα δεξιά. Ο Σακίρι σήκωσε το κεφάλι, έφτιαξε για τον Εμπολό και ο τελευταίος από κοντά με σουτ έγραψε το 1-0.

Στο 57’ ο Τσούπο-Μότινγκ με εξαιρετική ενέργεια, θέλησε να σκοράρει και από πλάγια δεξιά αλλά ο Ζόμερ έβγαλε με το σώμα του σε κόρνερ. Ο Ονάνα τον μιμήθηκε δέκα λεπτά αργότερα, πραγματοποιώντας βέβαια εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Βάργκας, μετά το γύρισμα του Βίντμερ.

Μέχρι το τέλος, εύκολα η Ελβετία κράτησε το 1-0 και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα ακόμη τέρμα για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της. Αντίθετα, το Καμερούν στα τελευταία 40 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε φάση.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (90' Τσιούμαρτ), Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (71’ Οκαφόρ), Σο (71’ Φρέι), Βάργκας (81' Ρίντερ), Εμπολό (71’ Σεφέροβιτς).

Καμερούν (Ριγκομπέρτ Σονγκ): Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (68’ Οντούα), Εκαμπί (74’ Αμπουμπακάρ), Εμπεουμό (81' Ενγκαμαλό), Τσούπο-Μοτίνγκ (74’ Νκουντού).