Μουντιάλ 2022 - Φλικ: «Ανεπίτρεπτα λάθη η Γερμανία - Αποτελεσματική η Ιαπωνία»

Δηλώσεις μετά την βαριά ήττα από την Ιαπωνία στο Μουντιάλ του Κατάρ έκανε ο τεχνικός των Γερμανών, Χάνσι Φλικ.

Μουντιάλ 2022 - Φλικ: «Ανεπίτρεπτα λάθη η Γερμανία - Αποτελεσματική η Ιαπωνία»

Η Ιαπωνία έκανε την έκπληξη της ημέρας νικώντας με ανατροπή (1-2) τη Γερμανία στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, και ο Χάνσι Φλικ δε θα μπορούσε να μην είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αυτό.

Ο Γερμανός τεχνικός στάθηκε στο λάθη της ομάδας του και τις αναξιοποίητες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, ενώ για τους αντιπάλους Ιάπωνες δήλωσε πως ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με αυτή την ήττα είμαστε σίγουρα υπό πίεση, αναμφίβολα. Όμως δεν μας φταίει κανένας άλλος παρά μόνο οι εαυτοί μας. Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Ήμασταν στο σωστό μονοπάτι στο πρώτο ημίχρονο, προηγηθήκαμε και είχαμε 78% κατοχή. Στο δεύτερο μέρος κάναμε επίσης πολλές φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε.

Η Ιαπωνία ήταν πιο αποτελεσματική από μας και εμείς πληρώσαμε τα λάθη μας. Τέτοια λάθη δεν μπορείς να τα κάνεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Νίκλας (Ζίλε) στη φάση του 2-1 ξεχάστηκε και βρέθηκε αρκετά βήματα πίσω από τον αντίπαλό του. Δυστυχώς τιμωρηθήκαμε σκληρά για κάποια ατομικά λάθη από μια ομάδα που ξέραμε πως είναι πολύ επικίνδυνη στο ανοιχτό γήπεδο».