Γέσπερ Μόλερ: «Η Δανία μπορεί να αποχωρήσει από τη FIFA»

Τις σκέψεις περί αποχώρησης από τη FIFA εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, Γέσπερ Μόλερ

Γέσπερ Μόλερ: «Η Δανία μπορεί να αποχωρήσει από τη FIFA»

Δηλώσεις παραχώρησε στη «TheAthletic» ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, Γέσπερ Μόλερ.

Ο Μόλερ τόνισε για ακόμα μία φορά τη δυσαρέσκεια της Δανίας προς τη FIFA και το πρόσωπο του Τζιάνι Ινφαντίνο, κάνοντας γνωστές τις σκέψεις της ομοσπονδίας περί αποχώρησης από τη FIFA.

Μάλιστα, όπως τόνισε, η σκέψη αυτή υπάρχει εδώ και καιρό ενώ είναι σε συζητήσεις με τις ομοσπονδίες των σκανδιναβικών χωρών για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής για το εν λόγω ζήτημα.

Νωρίτερα η Δανία είχε κάνει ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να στηρίξει το Τζιάνι Ινφαντίνο στην εκλογές της FIFA τον ερχόμενο Μάρτιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν είναι μία απόφαση που έχει γίνει τώρα. Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό εδώ και καιρό. Το συζητάμε και με τις άλλες χώρες της Σκανδιναβίας από τον Αύγουστο. Το έχω σκεφτεί ξανά.

Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν προκλήσεις αν η Δανία φύγει μόνη της. Αλλά αφήστε μας να δούμε αν θα έχουμε διάλογο για τα πράγματα αυτά».

Πρέπει να αναρωτηθούμε εάν μπορούμε να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της FIFA. Πρέπει να σκεφτούμε τι έχει συμβεί και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μια τακτικη.»