Ισραήλ: «Το Ιράν σκέφτεται να επιτεθεί στο Μουντιάλ»

Το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ για να τραβήξει την προσοχή από τις διαδηλώσεις στη χώρα, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 350 ανθρώπους, ισχυρίστηκε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ.

 Ισραήλ: «Το Ιράν σκέφτεται να επιτεθεί στο Μουντιάλ»

Ο υποστράτηγος Ασαρόν Χαλίβα, επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στο ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Κατάρ για να δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή.

Ο Χαλίβα είπε ότι ο στόχος θα ήταν να απομακρυνθεί η προβολή από τις πανεθνικές διαδηλώσεις στο Ιράν και αντ' αυτού να κατευθυνθεί στις συνέπειες μιας τέτοιας επίθεσης. Η προειδοποίησή του έρχεται καθώς οι εκτεταμένες διαδηλώσεις συνεχίζουν να συγκλονίζουν την Ισλαμική Δημοκρατία μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Χαλίβα είπε ότι, καθώς η δημόσια αναταραχή αυξάνεται, το Ιράν είναι πιθανό να γίνει «πολύ πιο επιθετικό» στην απάντησή του. «Σας λέω ότι οι Ιρανοί σκέφτονται τώρα να επιτεθούν και στο Μουντιάλ στο Κατάρ», είπε ο Χαλίβα σε συνέδριο του Ινστιτούτου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας (INSS) στο Τελ Αβίβ.

«Το Ιράν επιδιώκει να διατηρήσει την αστάθεια ως μόνιμη κατάσταση. Σε μια εποχή που ο κόσμος γύρω του είναι σταθερός και ευημερεί, αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό του Ιράν», είπε ο Χαλίβα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Times of Israel.