Δανία – Τυνησία 0-0: Έλειψε το γκολ στην Αλ Ραγιάν

Δανία και Τυνησία έμειναν στο 0-0 στο «Education City» της Αλ Ραγιάν, για τον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, δοκάρι στο 70’ οι Σκανδιναβοί.

Δανία – Τυνησία 0-0: Έλειψε το γκολ στην Αλ Ραγιάν

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Δανίας με την Τυνησία στο γήπεδο «Education City» της Αλ Ραγιάν, στο πλαίσιο του τετάρτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Τα δύο συγκροτήματα έμειναν στις ευκαιρίες και στο «στείρο» 0-0, στην πρώτη «λευκή» ισοπαλία της φετινής διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να μοιραστούν τον πόντο στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών τους στον θεσμό.

Η Δανία μπορεί να ήταν το φαβορί για τη νίκη στην αναμέτρηση, ωστόσο δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο πρώτο ημίχρονο και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πρώτη της τελική καταγράφτηκε στο 23’, όταν σε φάση διαρκείας ο Άντερσεν έπιασε το σουτ αλλά ο Νταμέν μπλόκαρε.

Η Τυνησία, με τον άλλοτε άσου του Ολυμπιακού Γιασίν Μεριά στο βασικό της σχήμα, ήταν καλά στημένη και έκλεινε τους χώρους προς την εστία της χωρίς να αφήνει περιθώρια στην αντίπαλό της, ενώ την ίδια στιγμή ήταν και αυτή που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Στο 23’ ακυρώθηκε γκολ του Τζεμπαλί ως οφ-σάιντ για τους «αετούς της Καρχηδόνας», ενώ στο 42’ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε τετ-α-τετ απέναντι από τον Σμάιχελ, με τον Δανό να κάνει εξαιρετική επέμβαση και να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Έτσι, με το 0-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους ήταν και ο τραυματισμός του Δανού Ντιλέινι, ο οποίος στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Ντάμσγκαρντ.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες με την ελπίδα να λύσουν το «γόρδιο δεσμό» του γκολ. Η Δανία ανέβασε την απόδοσή της και στο 55’ δεν μέτρησε σωστά γκολ του Όλσεν, καθώς είχε προηγηθεί οφ-σάιντ, ενώ στο 69’ ο γκολκίπερ της Τυνησίας Νταχμέν απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα σε δυνατό σουτ του Έρικσεν.

Η μεγαλύτερη στιγμή πάντως για τους Σκανδιναβούς ήρθε στο 70’ με τον Κορνέλιους να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά. Στο 94’ οι Δανοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μεριά, αλλά οι διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε και το VAR δεν καταλόγισε παράβαση και το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.

Διαιτητής: Ράμος (Μεξικό)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ (65’ Μ. Γένσεν), Αντρέας Κρίστενσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (46’ Ντάμσγκαρντ), Έρικσεν, Μέλε, Α. Όλσεν (65’ Λίντστρομ), Ντόλμπεργκ (65’ Κορνέλιους).

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταχμέν, Ταλμπί, Μπρον, Μεριά, Ντρέγκερ (88’ Κεσριντά), Αμπντί, Σχιρί, Λαϊντουνί (88’ Σασί), Μσακνί (80’ Μεζμπρί), Μπεν Σιλμανέ (67’ Σλιτί), Τζεμπαλί (80’ Γιασίν Κενίσι).