Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2: Η πρώτη «βόμβα» του Κατάρ (vid)

Η Σαουδική Αραβία σόκαρε την Αργεντινή στην πρεμιέρα τους στο φετινό Μουντιάλ, ανατρέποντας το πέναλτι-γκολ του Μέσι και φτάνοντας σε μια ιστορική νίκη με σκορ 2-1. 

Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2: Η πρώτη «βόμβα» του Κατάρ (vid)

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλου, αφού εκτός των άλλων, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι προερχόταν από 36 αγώνες χωρίς ήττα και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα. Αλλωστε αυτό φάνηκε και από το πρώτο ημίχρονο, όπου η «αλμπισελέστε» πέτυχε 4 γκολ, εκ των οποίων τα 3 ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Στο 9ο λεπτό ο Παρέδες ανετράπη από τον Αμπντουλαϊχί και ο Μέσι σημείωσε από την άσπρη βούλα το 7ο γκολ του σε τελική φάση Μουντιάλ - σκοράροντας για 4η διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο 22', ο Μέσι βρήκε ξανά δίχτυα μετά από όμορφη μπαλιά του Γκόμες αλλά το τέρμα του αρχηγού της Αργεντινής ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όπως συνέβη σε ακόμα δύο περιπτώσεις με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ (27′, 35′).

Η Σαουδική Αραβία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ερβέ Ρενάρ να ισοφαρίζει στο 48′ και στο 53′ με γκολ του Αλ Ντασουαρί να παίρνει κεφάλι στο σκορ.

Η Αργεντινή παρά την πίεσή της στα υπόλοιπα λεπτά, δεν κατάφερε να γίνει ποτέ απειλητική για την εστία του Αλ Οβάις, ο οποίος πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του την ιστορική νίκη σε βάρος ενός εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αργεντινή (Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59′ Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71′ Ακούνια), Παρέδες (59′ Φερνάντες), Ντε Πολ, Αλεχάντρο Γκόμες (59′ Άλβαρες), Μέσι, Ντι Μαρία, Μαρτίνες.

Σαουδική Αραβία (Ρενάρ): Αλ Οβάις, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Μπολεαχί, Αλ Μπουραϊκάν (89′ Ασίρι), Αλ Ντασάρι, Αλ Φαράχ (45+4′ Αλ Αμπέντ, αντ. 88′ Αλ Αμρί), Αλ Μαλκί, Αλ Σαχρανί (90+9′ Αλ Μπρεΐκ), Αλ Σχεχρί (78′ Αλ Γκανάμ), Κανό, Ταμπακτί