Ζε Ρομπέρτο για Ντάνι Άλβες: «Ζωτικής σημασίας για τη Βραζιλία η παρουσία του»

Με αφορμή την επιλογή του Ντάνι Άλβες στην Εθνική Βραζιλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ μίλησε ο Ζε Ρομπέρτο

Ζε Ρομπέρτο για Ντάνι Άλβες: «Ζωτικής σημασίας για τη Βραζιλία η παρουσία του»

Στον Ντάνι Άλβες αναφέρθηκε ο Ζε Ρομπέρτο. Ο παλαίμαχος άσος τόνισε το ζήτημα της εμπειρίας του 39χρονους μπακ λέγοντας πως θα βοήθησει πολύ τους νέους παίκτες της «σελεσάο».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον ζήτημα του ηλικιακού ρατσισμού στο ποδόσφαιρο λέγονται πως είναι μέρος της νοοτροπίας των Βραζιλιάνων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Αυτό το θέμα της ηλικίας είναι πολιτισμικό. Το έζησα από πρώτο χέρι όταν επέστρεψα στη Βραζιλία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Είναι δύσκολο να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, γιατί είναι μέρος της κουλτούρας των Βραζιλιάνων οπαδών, του Τύπου. Στην περίπτωσή μου, έπρεπε να αντιμετωπίσω ένα ταμπού. Από ό,τι βλέπω, αυτό το ταμπού δεν έχει σπάσει ακόμα, υπάρχει μέχρι σήμερα.

Η εμπειρία του Ντάνιελ Άλβες είναι ζωτικής σημασίας για τον όμιλο. Έχουν εμφανιστεί νέοι παίκτες, οι οποίοι διαπρέπουν στην Ευρώπη αλλά θα παίξουν στο πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χρειάζεστε παίκτες με εμπειρία για να σας στηρίξουν. Κλήθηκε λόγω των σπουδαίων αποτελεσμάτων που είχε στην καριέρα του και επειδή μπορεί ακόμα να προσφέρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο παίζοντας όσο κι εκτός».