Μουντιάλ 2022: Αποσύρθηκε χορηγός της Αγγλίας σε ένδειξη διαμρτυρίας

Η Lucozade, επίσημος χορηγός την Εθνικής Αγγλίας, απέσυρε τη στήριξή της δείχνοντας την αντίθεσή της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Μουντιάλ 2022: Αποσύρθηκε χορηγός της Αγγλίας σε ένδειξη διαμρτυρίας

Απέσυρε τη χορηγίας της για Μουντιάλ του Κατάρ η εταιρεία παρασκευής ενεργειακών ποτών, Lucozade.

Ο λόγος που η εταιρεία προέβη σε αυτή την κίνηση είναι η αντίθεση της στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Κατάρ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την Εθνική Αγγλίας, όμως δε θα έχει δημόσια παρουσία σε συνεντεύξεις Τύπου, προπονήσεις και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Η Lucozade είναι περήφανος μακροπρόθεσμος χορηγός της ομάδας της Αγγλίας, αλλά δεν είμαστε επίσημος συνεργάτης του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλες τις ομάδες της Αγγλίας, που πανηγυρίζουν τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη. Ενώ η ομάδα της Αγγλίας έχει πρόσβαση στα ποτά μας για λόγους ενυδάτωσης, δεν θα έχουμε παρουσία σε συνεντεύξεις τύπου, προπονήσεις ή στα γήπεδα», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Από την άλλη, η Εθνική Αγγλίας πέταξε στη Ντόχα με τζετ στα χρώματα του LGBTQI+ Pride, δείχνοντας την αντίθεση της στους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων του Κατάρ.