Σεμέδο: «Η Πορτογαλία μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια»

Ο Ρούμπεν Σεμέδο παραχώρησε συνέντευξη στο Sport TV και τόνισε πως η Πορτογαλία μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο στο Κατάρ.

Σεμέδο: «Η Πορτογαλία μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια»

Μπορεί ο Ρούμπεν Σεμέδο να είναι ένας από τους Πορτογάλους παίκτες, που αγωνίζονται στο Κατάρ, ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της χώρας του.

Ο 28χρονος παίζει στην στην Αλ Ντουχαΐλ, η οποία έχει αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του από τον Ολυμπιακό. Σε συνέντευξή του στο Sport TV, ο Σεμέδο τόνισε πως θα ήθελε να δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ.

«Το σκέφτηκα, μίλησα με την οικογένειά μου και ζήτησα τη συμβουλή της μητέρας μου. Δεν μετανιώνω για την επιλογή που έκανα. Είμαι χαρούμενος. Στην αρχή ήταν δύσκολο λόγω της πολιτιστικής διαφοράς, αλλά γνώρισα περισσότερο το Κατάρ, η κουλτούρα της χώρας και η εμπειρία ήταν πολύ καλή», εξομολογήθηκε.

Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ο σέντερ μπακ δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Πόρτο, αλλά παραδέχεται ότι δεν έπαιξε όσα λεπτά θα ήθελε.

«Δεν έπαιξα όσο ήθελα, αλλά ένιωσα όλη την υποστήριξη που μπορούσα να έχω, ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Το γλυκόπικρο συναίσθημα παραμένει γιατί δεν έπαιξα όσο περίμενα, αλλά είναι κάτι που έμεινε πίσω», τόνισε.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο υποστήριξε πως η παρουσία του στο πρωτάθλημα του Κατάρ, δεν του δίνει την απαιτούμενη προβολή.

«Κάθε παίκτης θα ήθελε να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, αλλά ήξερα το βάρος της απόφασής μου και δεν το μετανιώνω», είπε.

«Στη ζωή μου, πάντα είχα δύσκολους στόχους και ταξίδια και αυτό δεν θα είναι διαφορετικό. Είναι δύσκολος στόχος, δεδομένης της προβολής του ποδοσφαίρου στο Κατάρ, αλλά με κάνει να θέλω όλο και περισσότερα. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, αναβαθμίζονται, και πήγα μπροστά και είμαι προετοιμασμένος», πρόσθεσε.

«Νιώθω ότι η Πορτογαλία μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχει σπουδαίους παίκτες και έναν καλό προπονητή, που έχει ήδη κερδίσει το Nations League και ένα Ευρωπαϊκό. Δεν υπάρχουν πολλά για να αποδειχθεί ή να αμφισβητηθεί η αξία της ομάδας. Έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε.

«Όλοι στη λίστα είχαν την ευκαιρία να είναι εκεί. Ο Αντόνιο (σ.σ. Σίλβα) παίζει καλά, σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Μπενφίκα, αλλά, εκτός από αυτόν, ήταν ο Τιάγκο Τζαλό, ο Χοσέ Φόντε, υπάρχουν πολλές επιλογές για όλες τις θέσεις. Η ομάδα είναι μια χαρά. Θα πάω σε όλα τα παιχνίδια της Πορτογαλίας, αν θέλει ο Θεός, μέχρι τον τελικό», κατέληξε. Τη φετινή σεζόν ο Σεμέδο έχει παίξει σε έξι παιχνίδια με την Αλ Ντουχαΐλ.