Φαν Χάαλ: «Οι φίλαθλοι έχουν δίκιο να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ, δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας Λούις φαν Χάαλ, υποστήριξε τους φιλάθλους που θα μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Φαν Χάαλ: «Οι φίλαθλοι έχουν δίκιο να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ, δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ»

Ο Φαν Χάαλ επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι το Κατάρ δεν θα έπρεπε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα είπε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να διεξάγεται στις πιο έμπειρες ποδοσφαιρικές χώρες».

Ο Φαν Χάαλ αναφέρθηκε επίσης στην οργάνωση και τις εγκαταστάσεις της διοργάνωσης. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το γήπεδο προπόνησης που έχουμε δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το ξενοδοχείο και η οργάνωση είναι φανταστικά. Ανυπομονώ πραγματικά για το τουρνουά, αλλά είναι πιο σημαντικό οι παίκτες μου να αισθάνονται το ίδιο».

Τόνισε επίσης ότι οι αναμενόμενοι 3.000 Ολλανδοί οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο τουρνουά θα ήταν σημαντικοί για την ομάδα του. «Είναι φανταστικό που θα είναι εδώ. Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι που το μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ελπίζω να παίξουμε τόσο καλά που στο τέλος του τουρνουά, όταν παίξουμε τον τελικό, θα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση πόσο καλοί είμαστε», πρόσθεσε χρακτηριστικά.