Ρούντιγκερ: Δίνει το πριμ του Μουντιάλ σε παιδιά της Σιέρα Λεόνε

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ της Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε την απόφασή του να δώσει όσα χρήματα λάβει για την όποια διάκριση της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ 2022 στη χώρα καταγωγής της μητέρας του, τη Σιέρα Λεόνε.

Ρούντιγκερ: Δίνει το πριμ του Μουντιάλ σε παιδιά της Σιέρα Λεόνε

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σχετικά με κοινωνικά ζητήματα είναι ο Γερμανός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης Αντόνιο Ρούντιγκερ και για ακόμα μία φορά φρόντισε να το δείξει αυτό σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο διεθνής άσος επιλέχθηκε από τον ομοσπονδιακό του προπονητή, Χανς Φλικ, στην αποστολή των «πάντσερ» που θα πάρουν μέρος στο Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, έχει αποφασίσει να πάρει να διαθέσει όσα χρήματα λάβει για όποια διάκριση στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, σε φορείς της Σιέρα Λεόνε, χώρα καταγωγής της μητέρας του, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτήσει τις επεμβάσεις ένδεκα παιδιών, προκειμένου να έχουν μια καλύτερη ζωή, συμβάλλοντας στην βελτίωση των διαφόρων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν.

«Πονάω, γνωρίζοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά στην Σιέρα Λεόνε. Στην Γερμανία μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που στερούνται πολλοί άνθρωποι στην Σιέρα Λεόνε. Είναι θέμα τιμής για εμένα», επεσήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Ρούντιγκερ.