Ιράν: Οι «25» του Κεϊρόζ με Αζμούν, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ανσαριφάρντ

Ο Ιρανός επιθετικός, Σαρντάρ Αζμούν, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί από τις αρχές Οκτωβρίου, λόγω τραυματισμού, και έχει εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή του στις διαδηλώσεις στο Ιράν, είναι μεταξύ των 25 παικτών που επελέγησαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, όπου ήδη από το Σάββατο η ΑΕΚ έχει κάνει γνωστό ότι ανάμεσά τους βρίσκονται οι Εχσάν Χατζισαφί και  Μιλάντ Μοχαμάντι.

Ιράν: Οι «25» του Κεϊρόζ με Αζμούν, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ανσαριφάρντ

Ο 27χρονος επιθετικός της Λεβερκούζεν τραυματίστηκε στη δεξιά γάμπα στις αρχές Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στον αγώνα Champions League με την Πόρτο, όπου αγωνίζεται το «άλλο» αστέρι της ομάδας, ο Μεχντί Ταρεμί, ο οποίος συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των κληθέντων, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε σήμερα στην ιστοσελίδα της η ιρανική ομοσπονδία.

Ο Αζμούν είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, επειδή σε πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκφράσει την υποστήριξή του στις διαδηλώσεις στο Ιράν. Επίσης, κατήγγειλε τη καταστολή τους στη χώρα του μετά το θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθικής, η οποία την κατηγόρησε ότι παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που απαιτεί από τις γυναίκες να φορούν τη μαντίλα δημόσια.
Ο λογαριασμός του Αζμούν στο Instagram, τον οποίο ακολουθούσαν περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, ήταν «κλειστός» για αρκετές ημέρες πριν ενεργοποιηθεί εκ νέου.
Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Κατάρ 25 παίκτες, μεταξύ των οποίων τέσσερις τερματοφύλακες, αλλά και τον πρώην επιθετικό των Πανιωνίου, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ, που αγωνίζεται πλέον στην Ομόνοια.

Το Ιράν κάνει πρεμιέρα στο Μουντιάλ στις 21 Νοεμβρίου κόντρα στην Αγγλία, ακολουθεί ο αγώνας με την Ουαλία στις 25/11, ενώ θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στις 29/11, σε μια άκρως συμβολική ρεβάνς της ιστορικής συνάντησης του 1998, που επικράτησε το Ιράν (2-1).

Η αποστολή των 25 παικτών του Ιράν:
Τερματοφύλακες: Αλιζέρα Μπεϊρανβάντ (Περσέπολις), Αμίρ Αμπεντζαντέχ (Πονφεραντίνα), Χοσεΐν Χοσεϊνί (Εστεγκλάλ), Παϊάμ Νιαζμάντ (Σεπαχάν)
Αμυντικοί: Σαμπέχ Μοχαραμί (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Εχσάν Χατζισαφί (AEK), Σχόια Χαλιλζαντέχ (Αλ Αχλί), Μιλάντ Μοχαμάντι (ΑΕΚ), Μορτέζα Ποουραλιγκαντζί (Περσέπολις), Χοσεΐν Καναανί (Αλ Αχλί), Ματζίντ Χοσεΐνί (Καϊσερίσπορ), Ραμίν Ρεζαϊάν (Σεπαχάν), Αμπολφάζλ Ζαλαλί (Εστεγκλάλ)
Μέσοι: Σαεΐντ Εζατολαχί (Βέιλε), Σαμάν Γκόντος (Μπρέντφορντ), Αχμάντ Μοουλαχί (Σαμπάμπ Αλ Αχλί), Ρούζμπεχ Τσετσμί (Εστεγκλάλ), Αλί Καρίμι (Καϊσερίσπορ)
Επιθετικοί: Αλιρέζα Τζαχανμπάχς (Φέγενορντ), Μεχντί Ταρέμι (Πόρτο), Καρίμ Ανσαριφάντ (Ομόνοια), Βαχίντ Αμίρι (Περσέπολις), Μεχντί Τοραμπί (Περσέπολις), Αλί Γκολιζαντέχ (Σαρλερουά), Σαρντάρ Αζμούν (Μπάγερ Λεβερκούζεν).