Ντεσάν: «Κρίμα που η Ιταλία δεν θα είναι στο Μουντιάλ. Οι κορυφαίες χώρες πρέπει να παίρνουν μέρος»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, αναφέρθηκε στην απουσία της εθνικής Ιταλίας από την τελική φάση του φετινού Μουντιάλ.

Ντεσάν: «Κρίμα που η Ιταλία δεν θα είναι στο Μουντιάλ. Οι κορυφαίες χώρες πρέπει να παίρνουν μέρος»

Στην απουσία της εθνικής ομάδας της Ιταλίας από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν. Οι πρωταθλητές Κόσμου θα κληθούν να διατηρήσουν τα «σκήπτρα» τους στη διοργάνωση, αλλά από τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή θα απουσιάζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης «σκουάντρα ατζούρα».

«Είναι κρίμα που η Ιταλία δεν θα είναι εκεί, για μένα οι κορυφαίες χώρες θα πρέπει να παίρνουν μέρος. Ξέρω τι σημαίνει, το βίωσα δύο φορές ως ποδοσφαιριστής.

Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ιταλία δεν άξιζε να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχω ήδη να αντιμετωπίσω αρκετά προβλήματα και δεν θέλω να μπω στα παπούτσια του Μαντσίνι, είναι όμως λυπηρό που δεν θα είναι εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντεσάμπ, ενώ για την απόφασή του να συμπεριλάβει στην αποστολή των «τρικολόρ» τον Ολιβιέ Ζιρού, σημείωσε:

«Ο Ζιρού ξέρει τι θέλω από εκείνον. Η κατάσταση άλλαξε σε σύγκριση με το Euro, αλλά τον εμπιστεύομαι για αυτά που κάνει εντός και εκτός γηπέδου. Τα γκολ δεν είναι πάντα καθοριστικά, νομίζω πως το καλύτερο για την Γαλλία είναι να τον έχουμε μαζί μας. Όλοι θα ήθελαν να παίζουν αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το σύνολο».