Μπλάτερ: «Ο Πλατινί έστειλε το Μουντιάλ στο Κατάρ!»

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του πρώην προέδρου της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, ότι ήταν λάθος η επιλογή του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 κι ότι ο πρώην πρόεδρος της UEFA και φίλος του, Μισέλ Πλατινί, το έστειλε στην χώρα του Κόλπου!

Μπλάτερ: «Ο Πλατινί έστειλε το Μουντιάλ στο Κατάρ!»

Στο παρασκήνιο της ανάθεσης του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ αναφέρθηκε, λιγότερο από δύο εβδομάδες από την έναρξη του, ο πρώην πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

Ο Ελβετός, που για 17 χρόνια ήταν στην ηγεσία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Tages Anzeiger" χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή και συμπλήρωσε πως ο ίδιος επιθυμούσε η διοργάνωση να ανατεθεί στις ΗΠΑ:

«Το Κατάρ είναι μια μικρή χώρα και το Μουντιάλ είναι πολύ μεγάλο για μια τέτοια χώρα. Η επιλογή ήταν λάθος. Τότε, συμφωνήσαμε στην εκτελεστική επιτροπή ότι η Ρωσία θα είχε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και οι ΗΠΑ το Μουντιάλ του 2022. Αυτό θα ήταν μια χειρονομία ειρήνης, εάν δύο μακροχρόνιοι πολιτικοί αντίπαλοι διοργάνωναν το Παγκόσμιο Κύπελλο ο ένας μετά τον άλλο», τόνισε ο Μπλάτερ και συνέχισε προβαίνοντας στην αποκάλυψη για το πως κατέληξε στο κρατίδιο του Περσικού Κόλπου:

«Μια εβδομάδα πριν από το Κογκρέσο της FIFA το 2010, ο Μισέλ Πλατινί με πλησίασε και μου είπε ότι το πλάνο μας δεν δουλεύει. Χάρη τελικά στις ψήφους του Πλατινί, το Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε στο Κατάρ αντί για τις ΗΠΑ. Αυτή είναι η αλήθεια».