Μουντιάλ 2022: Πάνω από 15.000 κάμερες στα οκτώ στάδια του Κατάρ

Περισσότερες από 15.000 κάμερες έχουν τοποθετηθεί στα 8 στάδια του Κατάρ που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με σκοπό την παρακολούθηση των οπαδών, μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Μουντιάλ 2022: Πάνω από 15.000 κάμερες στα οκτώ στάδια του Κατάρ

Το Κατάρ προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για να υποδεχθεί στις 20 Νοεμβρίου το Μουντιάλ 2022 με εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο να είναι έτοιμοι να κατακλείσουν τη χώρα της Μέσης Ανατολής για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη διοργάνωση.

Ενδιαφέρον έχουν ωστόσο και οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα εφαρμοστούν. Η πρώτη εξ αυτών είναι η κάρτα Hayya, ένα ψηφιακό έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να ρυθμιστεί η πρόσβαση στη διοργάνωση. Για να υποβάλουν οι φίλαθλοι αίτηση για την κάρτα θα πρέπει να προσκομίσουν μια φωτογραφία του διαβατηρίου τους καθώς μια φωτογραφία υψηλής ποιότητας του προσώπου τους.

Οι κάμερες ασφάλειας, που στηρίζονται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, γνωστή και ως βιομετρική τεχνολογία, θα αναγνωρίζουν και θα ταυτοποιούν τα πρόσωπα των φιλάθλων, στέλνοντας πληροφορίες στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το οποίο θα παρακολουθεί για τυχόν απειλές, όπως τρομοκρατία και χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, με "κλειδι" την κάρτα Hayya.

Πέρα από τα της ασφάλειας, η FIFA είχε γνωστοποιήσει πως στα γήπεδα του Κατάρ θα γίνει χρήση του ημιαυτόματου οφ-σάιντ, με στόχο οι διαιτητές που ελέγχουν το VAR να λαμβάνουν γρηγορότερα και ασφαλέστερα τις όποιες αποφάσεις.