Ινφαντίνο για Κατάρ: «Ευκαιρία το Μουντιάλ για να απαλλαγεί από προκαταλήψεις»

Τρομερές δηλώσεις από τον πρόεδρο της FIFA για το Κατάρ με αφορμή τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Ινφαντίνο για Κατάρ: «Ευκαιρία το Μουντιάλ για να απαλλαγεί από προκαταλήψεις»

Όσο το Κατάρ ανακοινώνει απαγορεύσεις υπό την αποκάλυψη εργατικών ατυχημάτων και άθλιων συνθηκών εργασίας, ο Ινφαντίνο βλέπει... πρόοδο.

Κάπως έτσι θα μπορούσαν να ερμηνευτούν οι δηλώσεις του προέδρου της FIFA για «πραγματικές αλλαγές» αλλά και «βελτίωση των συνθηκών των μεταναστών εργαζομένων».

«Είναι μια ευκαιρία για το Κατάρ και τον Περσικό Κόλπο να παρουσιαστούν στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο και να απαλλαγούν από τις προκαταλήψεις που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα», ανέφερε σε ομιλία του στο «Future Investment Initiative» που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ.

Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στη θέσπιση κατώτατου μισθού για πρώτη φορά στην ιστορία του Κατάρ: «Αυτές οι αλλαγές συνέβησαν μέσα σε λίγα μόλις χρόνια στο Κατάρ, ενώ σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις αγαπημένες μας ευρωπαϊκές χώρες, χρειάστηκαν δεκαετίες».

Τέλος αναφέρθηκε στην προπώληση των εισιτηρίων λέγοντας πως η FIFA έχει λάβει 23 εκ. αιτήματα και πως τα εισιτήρια που τελικά θα δοθούν θα ξεπεράσουν τα 3 εκ. κάτι που όπως δήλωσε αποτελεί ρεκόρ.