Βαράν: «Τρέχει» να προλάβει το Μουντιάλ

Ο Έρικ Τεν Χαγκ επιβεβαίωσε ότι ο Ραφαέλ Βαράν δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά έως τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εντείνοντας τις ανησυχίες για απουσία του από τα γήπεδα του Κατάρ.

Βαράν: «Τρέχει» να προλάβει το Μουντιάλ

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στο μηρό στο σαββατιάτικο (22/10) παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι για την Premier League και αποχώρησε δακρυσμένος από τον αγωνιστικό χώρο. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε την Κυριακή, επιβεβαίωσε μεν την αρχική διάγνωση (θλάση), έδειξε όμως ότι ο τραυματισμός ήταν λιγότερο σοβαρός από όσο είχε εκτιμηθεί, αφήνοντας ελπίδες ότι ο διεθνής σέντερ μπακ μπορεί να προλάβει το Μουντιάλ.

«Σίγουρα δεν θα είναι διαθέσιμος μέχρι το Μουντιάλ», δήλωσε ο Τεν Χαγκ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Σερίφ Τιρασπόλ για το Europa League. Ερωτώμενος για το αν ο Βαράν θα προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ολλανδός τεχνικός εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος: «Νομίζω πως ναι, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την πρόβλεψη (σ.σ. των γιατρών), να δούμε πώς εξελιχθεί και πώς θα πάει η αποθεραπεία του».

Νωρίτερα σήμερα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, δήλωσε ότι «δεν κλείνει την πόρτα» στον Βαράν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει αποθεραπευθεί πλήρως πριν το πρώτο ματς των «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου, με αντίπαλο την Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ