Κατάρ 2022: Τρεις γυναίκες θα διαιτητεύσουν αγώνες του Μουντιάλ

Συνολικά τρεις γυναίκες διαιτητές θα διευθύνουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Κατάρ 2022: Τρεις γυναίκες θα διαιτητεύσουν αγώνες του Μουντιάλ

Πρόκειται για την Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ, την Σαλίμα Μουκανσάγκα από την Ρουάντα και την Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία, ενώ ως βοηθοί διαιτητή, θα «σφυρίξουν» η Βραζιλιάνα, Νέουζα Μπακ, η Μεξικανή, Κάρεν Ντρίας Μεδίνα και η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ.

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα δήλωσε για τη συγκεκριμένη επιλογή: «Εδώ και αρκετά χρόνια, βιώνουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου». Από την πλευρά της, η Φραπάρ δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη, γιατί δεν ήταν απαραιτήτως αναμενόμενο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η κορυφή». Τέλος, η Γιαμασίτα τόνισε: «Η διαιτησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά χαίρομαι που την έχω. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως θα φτάσω σε αυτό το σημείο».

Η πρώτη γυναίκα διαιτητής αγώνα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ανδρών τον περασμένο Ιανουάριο, η 34χρονη Σαλίμα Μουκανσάνγκα, επιλέχθηκε για την κορυφαία διοργάνωση στο Κατάρ. Γεγονός, που αποτελεί την απόλυτη ανταμοιβή για αυτήν την νεαρή διαιτητή, η οποία αρχικά ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια, πριν στραφεί στην διαιτησία.