Μουντιάλ 2022 - Ισπανία: Δεν στέλνει αστυνομικούς στο Κατάρ

Η Ισπανία δεν θα στείλει αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στο Κατάρ προκειμένου να βοηθήσει στην ασφάλεια του επερχόμενου Μουντιάλ, όπως είχε ζητηθεί από τη χώρα της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Μουντιάλ 2022 - Ισπανία: Δεν στέλνει αστυνομικούς στο Κατάρ

Το Υπουργείο δεν σχολίασε περαιτέρω την απόφαση και επιβεβαίωσε μόνο μια προηγούμενη αναφορά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», η οποία έλεγε ότι η Ισπανία προβληματιζόταν σχετικά με την αποστολή περίπου 115 αξιωματικών στο Κατάρ, αλλά τελικά αρνήθηκε.

Με πληθυσμό λιγότερο από τρία εκατομμύρια, εκ των οποίων μόλις 380.000 είναι υπήκοοι του Κατάρ, η μικρή χώρα του Κόλπου αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού καθώς προετοιμάζεται για το Μουντιάλ (20/11-18/12).

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς στο Κατάρ για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των σταδίων και των ξενοδοχείων στην διάρκεια του Μουντιάλ, σε μια επιχείρηση ασφαλείας που πληρώνουν οι «οικοδεσπότες» της διοργάνωσης, αλλά θα είναι υπό τουρκική διοίκηση, όπως ανακοίνωσε πηγή του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών.