Μουντιάλ Κατάρ: Επτά πόλεις στη Γαλλία κάνουν μποϊκοτάζ

Δεν θα μεταδώσουν το Μουντιάλ του Κατάρ επτά πόλεις στη Γαλλία, συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ εναντίον της διοργάνωσης.

Μουντιάλ Κατάρ: Επτά πόλεις στη Γαλλία κάνουν μποϊκοτάζ

Παρίσι, Λιλ, Στρασβούργο, Ροντέ, Ροζ, Μασσαλία και Μπορντό δεν θα δείξουν αναμετρήσεις σε δημόσιες προβολές παιχνίδι της Εθνικής Γαλλίας αλλά ούτε και κανένα άλλο από το επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η απόφαση πάρθηκε από τους δημάρχους των πόλεων αυτών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών που «στήνουν» τη διοργάνωση, κάνοντας βαριές δουλείες κάτω από άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με καταγγελίες, αλλά και της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται λόγω των έργων.

«Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης των αγώνων για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από κοινωνικής πλευράς, ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι γίνεται τον Δεκέμβριο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχουν κατασκευαστεί αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να αμφισβητηθούν», δήλωσε ο Πιέρ Ραμπαντάν, αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας στο AFP.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της πόλης της Μασσαλίας ανέφερε τα εξής: «Δεσμευμένοι στις αξίες της αλληλεγγύης στον αθλητισμό και της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου τόπου, δεν μπορούμε να συμβάλουμε στην προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, το οποίο έχει προκαλέσει ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή».