Μουντιάλ Γυναικών: Σκέψεις για μεταφορά το Δεκέμβριο του 2023 από τη FIFA

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, η FIFA σκέφτεται να μεταφέρει το Μουντιάλ Γυναικών το Δεκέμβριο του 2023.

Μουντιάλ Γυναικών: Σκέψεις για μεταφορά το Δεκέμβριο του 2023 από τη FIFA

Όπως αναφέρει η γαλλική L'Equipe, η FIFA ρώτησε ανεπίσημα αρκετούς ηγέτες για το ενδεχόμενο μετακίνησης του Μουντιάλ Γυναικών, που είναι προγραμματισμένο για το επόμενο έτος σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, το Δεκέμβρη του ίδιου έτους.

Ο λόγος, όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο, είναι ότι οι ημέρες είναι μεγαλύτερες τον Δεκέμβριο από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο στο νότιο ημισφαίριο.

Κατά αυτόν τον τρόπο και με δεδομένη τη διαφορά ώρας με την Ευρώπη, η διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στο ευρωπαϊκό κοινό αγώνες από νωρίς το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Παρόλα αυτά, μελανό σημείο αποτελεί το γεγονός πως οι ώρες που προτείνονται δεν είναι ευνοϊκές για το αυστραλιανό κοινό που θα παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις διά ζώσης.

Επίπλεον τίθεται και το ζήτημα πως η απόφαση αυτή, αν ληφθεί, θα είναι σε λιγότερο από ένα χρόνο από την προγραματισμένη έναρξη της διοργάνωσης (σ.σ. 20 Ιουλίου 2023), κι ενώ το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Σημειώνεται επίσης ότι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που το Μουντιάλ Γυναικών θα λαβει χώρα σε δύο χώρες.