FIFA: Έφεση της Χιλής για την υπόθεση με τον Ισημερινό

Η ομοσπονδία της Χίλης αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή για παράνομη χρησιμοποίηση παικτών του Ισημερινού στα προκριματικά του Μουντιάλ.

FIFA: Έφεση της Χιλής για την υπόθεση με τον Ισημερινό

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής (ANFP) είχε προβεί σε καταγγελία στη FIFA υποστηρίζοντας παράνομη χρησιμοποίηση παικτών από την πλευρά του Ισημερινού στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η πλευρά της ANFP η ομάδα του Ισημερινού χρησιμοποίησε τον παίκτη Μπάιρον Καστίγιο σε 8 από τους 18 προκριματικούς αγώνες του Ισημερινού για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο οποίος όπως καταγγέλει έχει γεννηθεί στο Τουμάκο της Κολομβίας το 1995 και όχι στην πόλη του Ισημερινού, Τζένεραλ Βιγιάμιλ Πλάγιας το 1998, όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφά του.

Η FIFA ανέφερε ότι έχει εξετάσει τα στοιχεία και τις παρατηρήσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών χωρίς όμως να πάρει σχετικές αποφάσεις, απορίπτωντας έτσι την καταγγελία.

Η ομοσπονδία της Χίλης όμως δε δείχνει να το βάζει κάτω, δηλώνοντας πως καταθέσει προσφυγή στην ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ζόρζε Γιούνγκε, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είμαστε απολύτως σίγουροι για τα συμπεράσματα των ερευνών μας. Είναι ξεκάθαρο ότι ο παίκτης χρησιμοποιεί ένα πλαστό έγγραφο του Ισημερινού. Αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι απλώς μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά ολόκληρη η αρχή του fair play».

Από την πλευρά του Ισημερινού δεν έχει υπαρξει κάποια νεότερη δήλωση.

Θυμίζουμε πως ο Ισημερινός προκρίθηκε ως 4ος από τα προκριματικά τις λατινικής Αμερικής και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα συμμετέχει στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.