Σκωτία - Ουκρανία 1-3: Ήρωες, ένα βήμα από το Μουντιάλ!

Τεράστια νίκη για την ηρωική και ποιοτική Ουκρανία στη Γλασκόβη επί της Σκωτίας (3-1) και τώρα θα διεκδικήσει στο Κάρντιφ από την Ουαλία (5/6) την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ

Σκωτία - Ουκρανία 1-3: Ήρωες, ένα βήμα από το Μουντιάλ!

Πριν από τον αγώνα στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκόβης ο Γκρέιαμ Σούνες σχολίασε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να συμμετάσχει απευθείας στο Μουντιάλ κι ας γινόταν όμιλος με πέντε ομάδες λόγω των συνθηκών, με τον θρυλικό βετεράνο άσο της Λίβερπουλ να κερδίζει τις εντυπώσεις. Αλλά η Ουκρανία ίσως να μη χρειαστεί χάρες. Επικράτησε με σούπερ εμφάνιση και μεγάλο πάθος της Σκωτίας με 3-1 και πλέον θα διεκδικήσει την Κυριακή (5/6) στο Κάρντιφ από την Ουαλία στο τελικό των μπαράζ, την συμμετοχή στο Κατάρ! Κι οι Ουκρανοί έκαναν πράγματι πολύ μεγάλη εμφάνιση και περήφανο τον λαό τους, σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή που βιώνει.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν στο 8' με τον Τσιγκάνκοφ για την Ουκρανία, για να απαντήσουν στο 12' οι γηπεδούχοι με τον Χίκι. Στο 16'η Ουκρανία απείλησε με τον Γιαρμολένκο σε μεγάλη ευκαιρία αλλά νικήθηκε από τον Γκόρντον και στο 18' η κεφαλιά του Χάνλεϊ έφυγε λίγο άουτ. Με τον Γιάρεμτσουκ να έχει τη δική του στιγμή στο 20' σε ένα πολύ ανοιχτό ματς και με τους Ουκρανούς πολύ επικίνδυνους. Δικαιώθηκαν στο 33', με ένα υπέροχο γκολ του Αντρέι Γιαρμολένκο που κατέβασε έξοχα την μπάλα από μακρινή μεταβίβαση του Μαλινόφσκι και «κρέμασε» τον Γκόρντον για το 0-1. Σκορ που έμεινε έως το ημίχρονο, καθώς η Σκωτία έμοιαζε «παγωμένη».

Και «πάγωσε» ακόμη περισσότερο στο 49' όταν μετά από σέντρα του Καραβάεφ, ο Γιάρεμτσουκ με κεφαλιά έκανε το 0-2. Με τον Γιαρμολένκο στο 53' να χάνει ευκαιρία και για τρίτο γκολ. Στο 67' η Σκωτία είχε μεγάλη φάση με τον Μακ Γκιν για να μειώσει και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η μείωση του σκορ ήρθε στο 79' για την Σκωτία με σουτ του Μακ Γκρέγκορ που κόντραρε και άλλαξε πορεία πηγαίνοντας στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Στεπανένκο να διώξει. H πίεση των «χαϊλάντερς» ήταν μεγάλη αλλά οι Ουκρανοί άντεξαν και στο 92' είχαν ευκαιρία με τον Ντόβμπικ για σκορ μεγαλύτερης έκτασης. Για να βρει ο ίδιος παίκτης το τελικό 1-3 στο 95' όταν όλοι οι Σκωτσέζοι είχαν βγει μπροστά.

Από τον Ντάνι Μακέλι είδαν κίτρινη κάρτα οι Ντάικς, Μακ Γκιν, Γιάρεμτσουκ, Μαλινόφσκι, Σαπαρένκο

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκόρντον, ΜακΤόμινι, Χάνλεϊ, Κούπερ (68' Χέντρι), Χίκι, Γκίλμουρ (68' Άρμστρονγκ), Μακ Γκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Μακ Γκιν, Άνταμς, Ντάικς (46' Κρίστι)

Ουκρανία (Ολεκσάντρ Πετράκοφ): Mπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο (79' Ζουμπκόφ), Μαλινόφσκι (72' Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοφ (72' Μούντρικ), Γιάρεμτσουκ (79' Ντόβμπικ)