Ινφαντίνο για εργάτες στο Κατάρ: «Τους δώσαμε αξιοπρέπεια και περηφάνεια!»

Δήλωση που προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο έκανε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με τους εργάτες για το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ινφαντίνο για εργάτες στο Κατάρ: «Τους δώσαμε αξιοπρέπεια και περηφάνεια!»

Ούτε... βαλτός να ήταν ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Στην προσπάθειά του να αμβλύνει την κατάσταση σχετικά με τους εργάτες του Μουντιάλ στο Κατάρ, ο πρόεδρος της FIFA μάλλον τα έκανε χειρότερα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο με μια δήλωσή του.

Οι καταγγελίες περί εκμετάλλευσης, παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και θανάτων στο πλαίσιο των εργασιών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ καλά κρατούν, ωστόσο ο Ινφαντίνο -ο οποίος όπως και η FIFA δεν παραδέχεται τίποτα από όλα αυτά- έκρινε σκόπιμο να πει το εξής σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Καλιφόρνια:

«Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις δουλειά σε κάποιον, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες, του δίνεις παράλληλα αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».

Κι αυτό μόλις λίγες μέρες μετά την εξομολόγηση του πατέρα ενός από τους αδικοχαμένους εργάτες, ο οποίος αποκάλυψε πως ο γιος του -με καταγωγή από το Νεπάλ- εργαζόταν με αμοιβή μία λίρα την ώρα, επί 12 ώρες την ημέρα, σε θερμοκρασία 40 βαθμοών Κελσίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας...