Υπεύθυνος ασφαλείας του Μουντιάλ: «Ο κίνδυνος αν σηκώσει κάποιος σημαία για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα»

Ο Αμποντουλά Αλ-Νασάρι που είναι υπεύθυνος ασφαλείας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφέρθηκε σε όσους επιδιώξουν να σηκώσουν σημαία ΛΟΑΤΚΙ στα γήπεδα του Κατάρ.

Υπεύθυνος ασφαλείας του Μουντιάλ: «Ο κίνδυνος αν σηκώσει κάποιος σημαία για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα»

Νέες δηλώσεις έκανε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Μουντιάλ για όσους επιδιώξουν να σηκώσουν σημαία για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στα γήπεδα του Κατάρ.

Αναλυτικά:

«Αν ένας φίλαθλος σηκώσει τη σημαία με το ουράνιο τόξο και του την πάρουν, δεν είναι επειδή όντως θα θέλουν να του την κλέψουν ή να τον προσβάλουν, αλλά για να τον προστατεύσουν. Αν δεν το κάνω εγώ αυτό ή κάποιος άνθρωπος της ασφάλειας, τότε κάποιος γύρω του μπορεί να του επιτεθεί. Θα του πω: “Σε παρακαλώ, δεν χρειάζεται να σηκώσεις αυτή τη σημαία σε αυτό το σημείο”».
«Αν θέλετε να δείξετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, να την δείξετε σε μια κοινωνία που θα γίνει αποδεκτή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος που πήρε το εισιτήριο, έρχεται εδώ για να παρακολουθήσει τον αγώνα, όχι για να διαδηλώσει για μια πολιτική πράξη ή κάτι που είναι στο μυαλό του».
«Παρακολουθήστε το παιχνίδι. Αυτό είναι καλό. Όμως, μην μπείτε και προσβάλετε ολόκληρη την κοινωνία εξαιτίας αυτού. Εδώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους νόμους. Ούτε μπορείτε να αλλάξετε τη θρησκεία στις 28 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει να είμαστε κοντά στο πρόβλημα πριν ξεσπάσει και βγει εκτός ελέγχου. Αν κάποιος σου επιτεθεί, τότε πρέπει να εμπλακώ και θα είναι πολύ αργά».