Ινφαντίνο: «Μου έρχεται να κλάψω για την Ιταλία»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο σχολίασε τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ινφαντίνο: «Μου έρχεται να κλάψω για την Ιταλία»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία αποκλείστηκε από το Μουντιάλ μετά την ήττα της με 1-0 από τη Βόρεια Μακεδονία. Είναι ο δεύτερος διαδοχικός αποκλεισμός της από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήδη αυτό το αποτέλεσμα έχει προκαλέσει πολλούς τριγμούς στις τάξεις της "σκουάντρα ατζούρα".

Οι Κιελίνι, Ινσίνιε, Ιμόμπιλε και Ζορζίνιο σκέφτονται πολύ σοβαρά να αποχωρήσουν από την Εθνική τους ομάδα. Είναι δεδομένο πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στην Ιταλία μετά την αποτυχία της να προκριθεί στο Μουντιάλ.

Για τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ευρώπης ρωτήθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του τονίζοντας:

«Μου έρχεται να κλάψω. Είναι λυπηρό για τους Ιταλούς, είναι το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τους Ατζούρι. Σκέφτομαι τις εποχές που ήμουν παιδί, τα συναισθήματα που έβλεπα τα Μουντιάλ του 1978 και του 1982, αυτά είναι τα πράγματα που μας κάνουν να ερωτευτούμε το ποδόσφαιρο. Είναι λυπηρό για τα παιδιά της Ιταλίας, αλλά αυτή είναι η κατάσταση, όταν μόνο 32 μπορούν να προκριθούν», είπε στο συνέδριο της FIFA.