Πορτογαλία - Β. Μακεδονία 2-0: Στο Κατάρ η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ προκρίθηκε η Πορτογαλία, που δεν την πάτησε όπως η Ιταλία και κέρδισε με 2-0 την Β. Μακεδονία στο «Ντραγκάο», μη αφήνοντας πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους.

Πορτογαλία - Β. Μακεδονία 2-0: Στο Κατάρ η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η Β. Μακεδονία πήγε στο Πόρτο με την ψυχολογία στα ύψη μετά την επική πρόκριση επί της Ιταλίας στο Παλέρμο.

Ωστόσο, η Πορτογαλία έχοντας δει το πάθημα της «σκουάντρα ατζούρα», εμφανίστηκε διαβασμένη στο ματς. Οι γηπεδούχοι είδαν ότι αν πίεζαν τους φιλοξενούμενους ψηλά, τότε θα είχαν σοβαρές πιθανότητες στο τρανζίσιον να τους κάνουν τη ζημιά. Και αυτό έκαναν!

Οι Ίβηρες επικράτησαν με 2-0 στο «Ντραγκάο» και η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το σκορ άνοιξε στο 32’ ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος έκλεψε από τον Ριστόβσκι, έκανε το «ένα-δύο» με τον Κριστιάνο και με πλασέ νίκησε τον Ντιμιτριέβσκι. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Πορτογαλία ήταν καλύτερη και μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να «καθαρίσει» το ματς.

Στο 65’ ο Πέπε έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της Πορτογαλίας και έβγαλε την ομάδα του μπροστά. Ο Ζότα σέντραρε από αριστερά και ο Φερνάντες νίκησε ξανά τον Ντιμιτριέβσκι για το 2-0.

Η Πορτογαλία θα βρίσκεται και με τη βούλα στα γήπεδα του Κατάρ τον χειμώνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Ντανίλο, Πέπε, Μέντες, Φερνάντες (88’ Νούνες), Μουτίνιο (91’ Βιτίνια), Οτάβιο (77’ Καρβάλιο), Ρονάλντο, Ζότα (77’ Λεάο), Μπ. Σίλβα (87’ Ζοάο Φέλιξ).

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Σ. Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόβσκι, Αλιόσκι, Έλμας (88’ Νικόλοφ), Μπάρντι, Αντέμι, Τραϊκόβσκι (59’ Τσουρλίνοφ), Μ. Ριστόβσκι (46’ Μιόφσκι), Κοσταντίνοβ (76’ Ασκόβσκι).