CAS: Οριστικά εκτός πλέι οφ Μουντιάλ η Ρωσία

Με απόφασή του το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης απαγόρευσε στις ρωσικές ομάδες να αγωνιστούν στις διοργανώσεις της FIFA απορρίπτοντας την σχετική προσφυγή της ρωσικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

CAS: Οριστικά εκτός πλέι οφ Μουντιάλ η Ρωσία

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ρωσικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να «παγώσει» την απόφαση της FIFA, να αποκλείσει όλες τις ρωσικές εθνικές ομάδες και συλλόγους από τις διοργανώσεις της.

Η συγκεκριμένη απόφαση του CAS ουσιαστικά εμποδίζει τη Ρωσία να συμμετάσχει στα πλέι οφ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν προγραμματιστεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Η προσβαλλόμενη απόφαση παραμένει σε ισχύ και όλες οι ρωσικές εθνικές ομάδες και σύλλογοι συνεχίζουν να αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της FIFA.

Η διαδικασία διαιτησίας του CAS συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή συγκροτείται επιτροπή και τα μέρη ανταλλάσσουν γραπτές παρατηρήσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CAS.

Η Ρωσία ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει την Πολωνία στα πλέι οφ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 24 Μαρτίου.

Από την πλευρά της η πολωνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε καταστήσει σαφές ότι θα αρνούνταν η εθνική της ομάδα να αγωνιστεί εναντίον της ρωσικής, ενώ επίσης Τσεχία και Σουηδία, είχαν επίσης αποκλείσει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξάλλου, το CAS επικύρωσε την απαγόρευση της UEFA στις ρωσικές ομάδες να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της.