Μουντιάλ 2022: Πολωνοί, Τσέχοι και Σουηδοί αρνούνται να παίξουν τα πλέι οφ στην Ρωσία

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία οδήγησε τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των Πολωνίας, Τσεχίας και Σουηδίας να ανακοινώσουν ότι αρνούνται να βρεθούν στην Ρωσία για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στα τέλη Μαρτίου.

Μουντιάλ 2022: Πολωνοί, Τσέχοι και Σουηδοί αρνούνται να παίξουν τα πλέι οφ στην Ρωσία

H εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία επηρεάζει και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με μία φωνή οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των Πολωνίας, Τσεχίας και Σουηδίας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να πάνε στην Ρωσία για τα πλέι οφ του Μουντιάλ 2022.

Στις 24 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι της Ρωσίας με την Πολωνία στην «VTB Arena» της Μόσχας και αν οι «αρκούδες» κερδίσουν, τότε θα αντιμετωπίσουν πέντε μέρες αργότερα τον νικητή του ζευγαριού Τσεχίας ή Σουηδίας.

«Καταδικάζουμε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζουμε τη θέση μας για τα ματς για τις 24 και 29 Μαρτίου. Τα ματς δεν πρέπει να γίνουν στη Ρωσία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ταξιδέψουμε εκεί και να παίξουμε ποδόσφαιρο. Η στρατιωτική δράση που παρακολουθούμε έχει σοβαρές συνέπειες και μειώνει σημαντικά το επίπεδο ασφαλείας. Περιμένουμε, λοιπόν, την άμεση απάντηση από FIFA και UEFA για τα επερχόμενα ματς», ήταν η κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών των Πολωνίας, Τσεχίας και Σουηδίας.