Έρικσον: «Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να «στήσει» την κλήρωση του Μουντιάλ το 2010»

Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον αποκάλυψε πως η Βόρεια Κορέα του ζήτησε να «στήσει» την κλήρωση του Μουντιάλ του 2010 σε ένα επαγγελματικό του ταξίδι στην χώρα.

Έρικσον: «Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να «στήσει» την κλήρωση του Μουντιάλ το 2010»

Ο Έρικσον τότε ήταν προπονητής της Νοτς Κάουντι όπου είχε προσληφθεί από τον Ράσελ Κινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε κάποια χρόνια αργότερα για την παράνομη εξαγορά της αγγλικής ομάδας.

Ο Κινγκ ζήτησε από τον πάλαι ποτέ προπονητή της Εθνικής Αγγλίας να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στην Πιονγκιάνγκ.

Ο Έρικσον υποστήριξε:

«Οι εκπρόσωποι της Βόρειας Κορέας ήξεραν πως ήμουν μέλος της Επιτροπής της FIFA. Είπαν: “Μπορείς να μας βοηθήσεις;” και απάντησα πως εάν μπορώ και βέβαια θα βοηθήσω. Φαντάστηκα πως ήθελαν μπάλες ή παπούτσια ή κάτι τέτοιο. Όμως μου είπαν: “θέλουμε μια εύκολη κλήρωση”. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να το κάνω, κανείς δεν μπορεί, είναι απολύτως αδύνατο και είναι παράνομο ακόμη και να το προσπαθήσεις. Αλλά δεν με πίστεψαν. Το αξιομνημόνευτο είναι ότι έμοιαζαν να νομίζουν ότι μπορώ να τους βοηθήσω αλλά απλά δεν θέλω. Φαίνεται πως αυτός ήταν ο τόσο σημαντικός λόγος που με κάλεσαν εκεί».

Για την ιστορία, η Βόρεια Κορέα στο Μουντιάλ του 2010 τερμάτισε χωρίς νίκη στον όμιλο απέναντι σε Βραζιλία, Πορτογαλία και Ακτή Ελεφαντοστού.