Παγκόσμιο Κύπελλο: «Έκλεισε θέση» στο Κατάρ η Νότια Κορέα!

Η Νότια Κορέα προκρίθηκε για δέκατη συνεχόμενη φορά στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ επικρατώντας με 2-0 την Συρίας.

Παγκόσμιο Κύπελλο: «Έκλεισε θέση» στο Κατάρ η Νότια Κορέα!

Η Νότια Κορέα επικράτησε της Συρίας με 2-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Αυτή θα είναι η δέκατη συναπτή παρουσία της στα τελικά της διοργάνωσης!

Η ομάδα του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο έγινε η 15η ομάδα που προκρίνεται στο Μουντιάλ και το πέτυχε μάλιστα χωρίς τον κατά τεκμήριο καλύτερο παίκτη της, τον Χέουνγκ Μιν Σον της Τότεναμ.

Τα δύο τέρματα των Κορεατών πέτυχαν οι Κιμ Τζιν-Σου και Κβον Τσανγκ-Χουν και έτσι η ομάδα τους έφθασε τις 6 νίκες σε 8 παιγνίδια στα προκριματικά ενώ παράλληλα είναι αήττητοι. Παρόλα αυτά, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου της ασιατικής ζώνης πίσω από το Ιράν το οποίο εξασφάλισε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο χάρη στην νίκη του με 1-0 επί του Ιράκ.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα τελικά του Μουντιάλ είναι οι: Κατάρ, Δανία, Γερμανία, Βραζιλία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Αργεντινή, Ιράν.