Οι ΗΠΑ βγάζουν το Κατάρ στη... σέντρα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022

Ένα δημοσίευμα των Sunday Times βγάζει στη... σέντρα το Κατάρ το οποίο έχει αναλάβει να διοργανώσει τους Ολυμπιακού Αγώνες του 2022.

Οι ΗΠΑ βγάζουν το Κατάρ στη... σέντρα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022

Οι ΗΠΑ οι οποίες είχαν θέσει υποψηφιότητα τόσο για το Μουντιάλ του 2018 που έγινε με επιτυχία στα γήπεδα της Ρωσίας, όσο και για αυτό του 2022 που θα φιλοξενηθεί από τη χώρα της Μέσης Ανατολής, καταπιάνονται ξανά με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το Κατάρ προκειμένου να πάρει τη διοργάνωση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Κατάρ είχε βάλει μέχρι και πρώην πράκτορες της CIA να κάνουν προπαγάνδα σε ΗΠΑ και Αυστραλία που ήταν επίσης υποψήφιες για την ανάληψη του παγκοσμίου Κυπέλλου και κάπως έτσι η δική του υποψηφιότητα προκρίθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι από τις ΗΠΑ και από τους New York Times είχε ξεσπάσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και είχε προκαλέσει την καθαίρεση τόσο του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, όσο και του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Οι ΗΠΑ τώρα προσπαθούν να δώσουν στοιχεία για το πως κάποιοι ανέθεσαν στο Κατάρ την διοργάνωση του επόμενου Μουντιάλ, το οποίο θα γίνει χειμώνα, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες στη Μέση Ανατολή οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

Για αυτό και οι Sunday Times αναφέρουν στο θέμα τους ότι η διοργάνωση του Κατάρ καταπατά τους κανόνες της FIFA.