Καντονά: «Δεν θα παρακολουθήσω το Μουντιάλ, πεθαίνουν χιλιάδες εργάτες στο Κατάρ»

Την πρόθεσή του να μην παρακολουθήσει το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ δήλωσε ο παλιός ποδοσφαιρικός άσος Ερίκ Καντονά, κάνοντας αναφορά σε θανάτους εργατών.

Καντονά: «Δεν θα παρακολουθήσω το Μουντιάλ, πεθαίνουν χιλιάδες εργάτες στο Κατάρ»

Ο Ερίκ Καντονά είχε πάντοτε τη φήμη του ασυμβίβαστου και του ανθρώπου που δεν πρόκειται να... μασήσει τα λόγια του ή να διστάσει να εκφράσει άποψη που δεν είναι τόσο δημοφιλής. Το ίδιο έπραξε και μιλώντας στη «Daily Mail» αναφορικά με το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί από το Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 στο Κατάρ.

Ο παλιός άσος της Mαρσέιγ, της Λιντς και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος πλέον ασχολείται με τον χώρο του κινηματογράφου ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, τόνισε πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να παρακολουθήσει το επερχόμενο Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ.

«Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν και εμείς θα πανηγυρίσουμε και θα χαρούμε για το ποδόσφαιρο; Δεν με απασχολεί να το παρακολουθήσω, δεν θα το κάνω. Το Κατάρ δεν είναι χώρα για να φιλοξενεί και ν' ασχολείται με το ποδόσφαιρο», είπε μεταξύ άλλων ο 55χρονος Γάλλος, για να προσθέσει:

«Δεν θα ήμουν αντίθετος να γίνει το Μουντιάλ σε μια χώρα που θα είχε προϋποθέσεις εξέλιξης και δυνατότητες να πάει μπροστά, όπως είχε γίνει στη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, εκεί, στο Κατάρ πεθαίνουν χιλιάδες εργάτες στα γήπεδα και όλα γίνονται για τα χρήματα, δεν θα μείνει καμία κληρονομιά πίσω».