Τσεφέριν για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Να μη μαθαίνουμε προτάσεις από τις... εφημερίδες»!

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν ξιφούλκησε κατά της FIFA για την πρότασή της να καθιερώσει τη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Τσεφέριν για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Να μη μαθαίνουμε προτάσεις από τις... εφημερίδες»!

Η FIFA δεν φαίνεται διατεθειμένη να... παρατήσει την ιδέα της για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια, ωστόσο η UEFA δια στόματος Αλεξάντερ Τσεφέριν εξακολουθεί να φέρνει σθεναρή αντίσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ενόψει της συνόδου κορυφής που έχει προγραμματίσει η FIFA την προσεχή Δευτέρα, ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε απαισιόδοξος για την εύρεση κάποιας λύσης, καθώς όπως τόνισε δεν βλέπει διάθεση για τεκμηριωμένες προτάσεις στο... τραπέζι των συζητήσεων.

«Από όσο γνωρίζουμε η FIFA συνεχίζει να επιδιώκει το έργο, αν και υπάρχουν κάποια σημάδια από διαφορετικές πλευρές ότι μπορεί να μην το συνεχίσουν μέχρι το τέλος. Δεν έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική. Μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχουν 211 ομοσπονδίες, δηλαδή 500 άτομα στην τηλεδιάσκεψη. Δεν περιμένω κάτι πολύ βαθύ», είπε αρχικά ο Τσεφέριν για να προσθέσει:

«Αλλά θα ακούσουμε, θα δούμε και θα πράξουμε ανάλογα. Προς το παρόν δεν έχουμε καν την ατζέντα της Δευτέρας. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι λέγεται "Μέλλον του ποδοσφαίρου", που μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα», είπε.

Να σημειώσουμε ότι ο Βίκτορ Μονταλιάνι, βασικός σύμμαχος του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και επικεφαλής της CONCACAF, δήλωσε στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τείνει προς μια συμβιβαστική λύση. Συγκεκριμένα, πρότεινε την ιδέα μιας ανανεωμένης έκδοσης του πρώην Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ή μιας παγκόσμιας εκδοχής του Nations League, ως εναλλακτικές σε ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Τσεφέριν είπε σχετικά: «Έχω βαρεθεί να ακούω προτάσεις ή να διαβάζω για προτάσεις στα μέσα ενημέρωσης. Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να μιλάμε με κάποια τεκμηρίωση, με συγκεκριμένες προτάσεις, με κάποιες σοβαρές ιδέες και να μην περιμένουμε μέχρι το πρωί που θα έρθουν οι εφημερίδες για να δούμε ποια είναι η νέα πρόταση ορισμένων συναδέλφων μας».

Και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι πως όλα είναι αλληλένδετα. Λαμβάνουμε προτάσεις για διάφορες διοργανώσεις και γι' αυτό οι συζητήσεις για το διεθνές καλαντάρι αγώνων αργούν πάντα. Δεν έχουμε καν αρχίσει να συζητάμε για το ημερολόγιο εξαιτίας όλων εκείνων των ιδεών που έχουν ακουστεί. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να συζητάμε το διεθνές ημερολόγιο σύντομα, μετά το νέο έτος».