Έξαλλος ο Ρουμενίγκε για την εικόνα της Γερμανίας στο Μουντιάλ

Ο Ρουμενίγκε δεν κρατήθηκε και τα... έχωσε στον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Έξαλλος ο Ρουμενίγκε για την εικόνα της Γερμανίας στο Μουντιάλ

Το ηγετικό στέλεχος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, επιτέθηκε στους επικεφαλής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), τους οποίους χαρακτήρισε ως «ερασιτέχνες» μετά την κακή πορεία της εθνικής ομάδας της χώρας στο μουντιάλ 2018 και τον αποκλεισμό της από την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

«Για μένα, υπάρχει σαφώς έλλειψη επαγγελματικής διαχείρισης σε μια κατάσταση κρίσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Βαυαρών: «Την ίδια στιγμή, δεν εκπλήσσομαι, δεδομένου ότι η DFB είναι γεμάτη με ερασιτέχνες παράγοντες», πρόσθεσε, -χωρίς αυτή τη φορά- να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας Ρίχαρντ Γκρίντελ.

Ωστόσο, ο πρώην διεθνής άσος, εξήρε την προσφορά του Γιόακιμ Λεβ στην ομάδα, τονίζοντας τη συμβολή του από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2006. «Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτά τα 12 χρόνια, έχει φθάσει επτά φορές στα ημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων (Euro 2008, 2012 και το 2016, Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 και 2014, κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2017, ενώ στέφθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής».

Υπερασπίστηκε επίσης τον μέσο της Άρσεναλ Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο για τη φωτογραφία που έβγαλε μαζί με τον συμπαίκτη του Ιλκάι Γκουντογκάν δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι κριτικές κατά του Οζιλ έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά τον αποκλεισμό της «Μάνσαφτ», τον οποίο στόχευσαν τόσο ο Γκρίντελ όσο και ο αθλητικός διευθυντής Όλιβερ Μπίερχοφ. «Προφανώς και δεν έγινε καλή διαχείριση στην ιστορία της φωτογράφισης με τον Ερντογάν, αλλά μάλλον είναι υπερβολικά όλα όσα έγιναν».